EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΚΚΕ: Ένα συνέδριο που έγιναν όλα... όπως πρέπει

Ήταν ίσως ένα από τα μοναδικά συνέδρια στην ιστορία που έληξε νωρίτερα από ό,τι έπρεπε. Όλα έγιναν με απόλυτο προγραμματισμό και έτσι τελείωσαν μια... μέρα αρχύτερα.
Το 19ο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας ήταν ένα συνέδριο απολύτως “πατενταρισμένο”. Ό,τι έγινε ήταν απολύτως προαποφασισμένο και βάσει προγράμματος. Μεταξύ άλλων γιατί η όποια διαφωνία “πνίγηκε” από τη βάση. Οι διαφωνούντες δεν κατάφεραν να φτάσουν ούτε μέχρι τις πύλες του συνεδρίου. Η εκκαθάριση και απομάκρυνση όσων εξέφραζαν διαφωνίες έγινε ήδη από τις Κομματικές Ομάδες Βάσης, (ΚΟΒ), προσυνεδριακά. Όλα τα κομματικά όργανα ήταν απολύτως υπό τον έλεγχο της ηγεσίας.
Ακόμη και αυτή η εκλογή του Δημήτρη Κουτσούμπα δεν είχε το παραμικρό σασπένς. Πολλοί τον χαρακτηρίζουν “παιδί του κομματικού σωλήνα”. Υπηρετεί το κόμμα ως στέλεχος από το 1974.
Υπήρξε για μια ολόκληρη δεκαετία, μέχρι και το 2006, διευθυντής του Ριζοσπάστη.
Υπάρχει έντονη η αίσθηση ότι τώρα που το ΚΚΕ έχασε το επικοινωνιακό πλεονέκτημα της Αλέκας Παπαρήγα – που θεωρούνταν εν γένει προσεγγίσιμη και απλή, άνθρωπος της διπλανής πόρτας- τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο για το κόμμα του Περισσού.
Ο κ. Κουτσούμπας αναλαμβάνει σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για το ΚΚΕ. Ενδεικτικό είναι ότι ο Ριζοσπάστης, βασικότατος πυλώνας του ΚΚΕ... φλέγεται. Οι αντιδράσεις για τις απολύσεις και τους εργαζομένους που έχουν μείνει απλήρωτοι είναι τεράστιες. Και ο νέος ΓΓ του κόμματος, το ξέρει καλά αυτό το “μαγαζί”.
Επίσης, για πρώτη φορά δεν εκλήθησαν στο συνέδριο μέλη των “αδελφών”, των υπόλοιπων κομμουνιστικών κομμάτων της Ευρώπης και διεθνώς. Και αυτό λόγω οικονομικής δυσπραγίας.
Με τα δεδομένα αυτά πολλοί είναι εκείνοι που αμφισβητούν ακόμη και την επιβίωση του ΚΚΕ. Υποστηρίζουν πως οι τριγμοί είναι τόσο έντονοι που το κόμμα ίσως δεν καταφέρει το κρίσιμο 3% για να μπει στη Βουλή στις επόμενες εκλογές.

πηγη
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID