EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Το 87% των νέων πιστεύει ότι οι πολιτικοί μας... αρμενίζουν στραβά

Σχεδόν εννέα στους δέκα Έλληνες νέους θεωρούν ότι οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας κινούνται σε λάθος κατεύθυνση τα τελευταία χρόνια.

Το 87% των νέων στη χώρα μας απάντησε αρνητικά στην ερώτηση "σε γενικές γραμμές πιστεύεις ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε σωστή ή σε λάθος κατεύθυνση;".

Το ερωτηματολόγιο συνέταξε η εταιρεία δημοσκοπήσεων V-PRC για λογαριασμό της "Ελληνογερμανικής Αγωγής". Η έρευνα παρουσιάστηκε στο περιθώριο της έκθεσης έργων 32 Ελλήνων καλλιτεχνών, οι οποίοι θα δώσουν τα έργα του για δημοπρασία, η οποία θα βοηθήσει τη μείωση του δημοσίου χρέους της χώρας.

Στην παραπάνω ερώτηση, εξάλλου, ποσοστό 5% απάντησε "ούτε σωστή, ούτε λάθος (κατεύθυνση), 3% "δε γνωρίζω/ δεν απαντώ" και μόλις 5% "προς τη σωστή κατεύθυνση".

Παρ' όλα αυτά οι νέοι και οι νέες της χώρας εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για το μέλλον, καθώς σε ερώτημα που αφορά τις προοπτικές της Ευρώπης, ένα 74% του δείγματος, θεωρεί εντελώς απίθανο να μην υπάρχει τα επόμενα πέντε χρόνια Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, ένα 18% το θεωρεί πιθανό.

πηγη
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID