EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Από τον Ιούνιο η διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Στόχος να έχει ολοκληρωθεί ως τις αρχές του ‘14

Τον Ιούνιο θα ξεκινήσει από το ΤΑΙΠΕΔ η διαδικασία απικρατικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ταμείου, Γιάννη Εμίρη.
Ο κ. Χατζηδάκης, αφού υπενθύμισε ότι την περασμένη Παρασκευή υπογράφηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων η μεταφορά των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από το Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ, είπε ότι σε νομικό επίπεδο αντιμετωπίστηκαν μια σειρά από ζητήματα κρατικών ενισχύσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε οργανωτικό επίπεδο διευρύνθηκαν οι δυνατότητες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και μεταξύ των άλλων υπογράφηκε και η συμφωνία με την Hewlett Packard και την Cosco που της δίνει περισσότερες δυνατότητες ενόψει της ιδιωτικοποίησης, σημείωσε. «Η διαδικασία ιδιωτικοποίησης θα ξεκινήσει τον Ιούνιο από το ΤΑΙΠΕΔ και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε ένα διαφορετικό τοπίο στους σιδηροδρόμους στην Ελλάδα», εκτίμησε ο υπουργός.

Από την πλευρά του, ο κ. Εμίρης είπες ότι «ήδη υπάρχει μια πλήρης ομάδα συμβούλων η οποία δουλεύει με πολύ μεγάλη ένταση θα μπορούσα να πω, προκειμένου να μπορέσει να ολοκληρώσει την έναρξη αυτής της διαδικασίας μέσα στα προδιαγραφέντα χρονοδιαγράμματα, τα οποία προβλέπουν ότι μέχρι το τέλος του ερχόμενου τριμήνου, θα έχει βγει ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον αέρα». Όπως ανέφερε, ο διαγωνισμός πρόκειται να κρατήσει μερικούς μήνες και στόχος είναι η αποκρατικοποίηση να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο ώς τις αρχές του 2014.
Ερωτηθείς για το προηγούμενο ενδιαφέρον υποψήφιων επενδυτών, αλλά και για τη Rοsco, ο κ. Εμίρης ανέφερε ότι «ενδιαφέρον δείχνει ότι υπάρχει και για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και για άλλα περιουσιακά στοιχεία, αυτό είναι κάτι το οποίο θα διερευνήσουμε τώρα, πολύ πιο προσεκτικά, μιλώντας με τους επενδυτές και εξηγώντας ποιες είναι οι προοπτικές του καθενός περιουσιακού στοιχείου».

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ προσέθεσε ότι «για τη Rosco επίσης δουλεύουμε αυτό το χρονικό διάστημα προκειμένου να προσδιορίσουμε τα περιουσιακά στοιχεία τα οποία θα ανήκουν στη δική της υποδομή και επιπλέον να προσδιορίσουμε και τη σχέση που θα έχει με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ [...] Πρακτικά η Rosco και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ φιλοδοξούμε να τρέξουν παράλληλα και πρέπει να τρέξουν παράλληλα.»
Σχετικά με το αν το ΤΑΙΠΕΔ έχει ορίσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τον υποψήφιο επενδυτή, είπε ότι «αυτό είναι λίγο νωρίς να σας το πω, αν και αυτό το οποίο προσδοκούμε είναι να είναι ένας επενδυτής ο οποίος έχει την εμπειρία να τρέξει τέτοιου είδους υποδομές. Δε θα είναι ένας οποιοσδήποτε επενδυτής σε κεφάλαια, θα είναι ένας επενδυτής ο οποίος θα έχει κάποια εμπειρία στο χώρο. Και οπωσδήποτε και κάποιο στρατηγικό ενδιαφέρον».
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID