EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

1000 «έξυπνες» στάσεις στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ

Άμεση ενημέρωση για τους χρόνους δρομολογίων όπως ακριβώς γίνεται και στους σταθμούς του Τραμ και του Μετρό θα έχουν την δυνατότητα να απολαμβάνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα και οι...
επιβάτες που χρησιμοποιούν λεωφορεία και τρόλεϊ, καθώς υποβλήθηκαν οι τελικές δεσμευτικές προσφορές στο διαγωνισμό του ΟΑΣΑ για την τηλεματική της εταιρίας «Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ» (ΟΣΥ ΑΕ) με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Αντικείμενο του έργου είναι η μελέτη, χρηματοδότηση, εγκατάσταση, υποστήριξη λειτουργίας, συντήρηση και τεχνική διαχείριση ενός ολοκληρωμένου συστήματος πληροφόρησης επιβατών και διαχείρισης στόλου για τις «Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ».

Συγκεκριμένα ο διαγωνισμός αφορά στην εγκατάσταση ενός δικτύου 1000 «έξυπνων» στάσεων σε όλη την περιοχή εξυπηρέτησης του ΟΑΣΑ. Οι επιβάτες θα πληροφορούνται τον χρόνο διέλευσης των οχημάτων από τις οθόνες, που θα είναι τοποθετημένες στις στάσεις, καθώς και από το κινητό τους τηλέφωνο ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους.

Προβλέπεται επίσης η δημιουργία κέντρου ελέγχου από όπου θα παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο η λειτουργική κατάσταση του συστήματος συγκοινωνιών και θα γίνονται οι αναγκαίες παρεμβάσεις για τον καλύτερο συντονισμό και βελτιστοποίηση του συγκοινωνιακού έργου.

Έργο Τηλεματικής ως έργο ΣΔΙΤ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΑΠΟ ΒΑΓΟΝΙ ΤΡΑΜ

Στο πλαίσιο του έργου ο ανάδοχος θα αναλάβει τη χρηματοδότηση, μελέτη, κατασκευή, συντήρηση και τεχνική διαχείριση του έργου για 12 έτη, ενώ θα αποπληρώνεται βάσει μηχανισμού πληρωμών κατά την περίοδο λειτουργίας του, ο οποίος αξιολογεί την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Το ελληνικό δημόσιο δεν αγοράζει μια προμήθεια αλλά μια υπηρεσία, ενώ στο τέλος της 12ετούς διάρκειας της σύμβασης το σύστημα θα μείνει στην κυριότητα του ΟΑΣΑ.

Οι προσφορές που υποβλήθηκαν είναι από τις εταιρίες:

1. INTRASOFT INTERNATIONAL – INTRAKAT
2. ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ – UNI SYSTEMS

Άμεσα προχωράει η τεχνική αξιολόγηση και αν δεν υπάρξουν ενστάσεις εντός Απριλίου 2013 θα ανοίξουν και οι οικονομικές προσφορές και θα αναδειχθεί ανάδοχος.

Έρχεται το Ηλεκτρονικό εισιτήριο

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής δεσμευτικών προσφορών και για το αυτόματο σύστημα κομίστρου (ηλεκτρονικό εισιτήριο) που θα επιτρέπει την αξιοποίηση των πλέον συγχρόνων τεχνολογιών για την τιμολόγηση των υπηρεσιών και την συλλογή του κομίστρου. Τμήμα του συστήματος θα είναι και οι μπάρες. Συμπληρωματικά με την εντατικοποίηση των ελέγχων για τον περιορισμό της εισιτηριοδιαφυγής, που βρίσκεται σε εφαρμογή και αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα, η υλοποίηση των παραπάνω έργων θα αποτελέσει ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών των συγκοινωνιών αλλά και εξασφάλισης των εσόδων τους.

exelixeis.gr
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID