EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αλλάζει το σύστημα για τις συντάξεις στο Δημόσιο

Η διαδικασία θα ολοκληρώνεται εντός έξι μηνών. Από την 1η Ιουλίου θα χορηγείται στους δικαιούχους προκαταβολή των μηνιαίων αποδοχών τους.
Νέο σύστημα για τις συντάξεις στο Δημόσιο εισάγει το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με αυτό μειώνεται δραστικά ο χρόνος αναμονής μέχρι την απονομή της σύνταξης για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και παράλληλα προβλέπεται η καταβολή στο μεσοδιάστημα προκαταβολής ίσης με το 50% του βασικού μισθού πριν από την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης όπως αναφέρει η εφημερίδα το "Έθνος"
Οι σχετικές διατάξεις περιέχονται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο εστάλη εχθές στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης και κατατίθεται άμεσα στη Βουλή.
Προκειμένου να μειωθούν οι τεράστιες λίστες αναμονής για την καταβολή της σύνταξης που φθάνουν έως και τους 18 μήνες στο νομοσχέδιο ορίζεται πως ο μέγιστος χρόνος περιορίζεται στους 6 μήνες ήσ τους 7 σε περίπτωση διαδοχικής ασφάλισης. Μέχρι να βγει η σύνταξη οι υπάλληλοι που έχουν υποβάλει στις υπηρεσίες τους αίτηση συνταξιοδότησης θα λαμβάνουν ως προκαταβολή το 50% του βασικού τους μισθού ή το 60% για υπαλλήλους με τρία ή περισσότερα παιδιά.

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID