EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κύπρος : Διέγραφαν δάνεια σε πολιτικούς και συγγενείς τους

Κάθε μέρα, που περνάει, και με το κλίμα στην οικονομία και στην κοινωνία να είναι ιδιαίτερα βαρύ στη Λευκωσία, η μία αποκάλυψη διαδέχεται την άλλη στη Μεγαλόνησο, σχετικά με αποφάσεις, πράξεις ή παραλείψεις των διοικήσεων των τραπεζικών ιδρυμάτων.
Πριν από λίγο, το 24h.com.cy δημοσίευσε λίστα 19 ατόμων, που είχαν δάνεια στις τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή. Στα δάνεια αυτά διαγράφηκαν είτε μέρος του ποσού είτε και ολόκληρο το ποσό !
Πρόκειται για πρώην βουλευτές, συγγενείς πολιτικών προσώπων, στελέχη υπουργείων, πρώην σύζυγοι υπουργών, συνδικαλιστές, πρώην δήμαρχοι, εταιρείες συμφερόντων πολιτικών προσώπων. Σύμφωνα πάντα με την κυπριακή ιστοσελίδα, τα άτομα αυτά προέρχονται από το σύνολο του πολιτικού φάσματος.
Τα ποσά αυτά διαγράφηκαν από τον Απρίλιο του 2007 έως το Μάιο του 2012, όταν διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου ήταν ο Αθανάσιος Ορφανίδης.
Από τη συγκεκριμένη λίστα, δεν γίνεται σαφές το γιατί έγινε, πώς συνέβη και με ποια κριτήρια διαγράφηκαν αυτά τα ποσά. Μάλιστα, η ιστοσελίδα δεν δημοσιοποίησε τα ονόματα – για προφανείς λόγους προστασίας των συγκεκριμένων προσώπων -, αλλά μόνο τα αρχικά τους και τα ποσά που διεγράφησαν. Διευκρινίζεται, επίσης, ότι μπορεί πολλά εξ αυτών των ποσών μπορεί να διεγράφησαν καθ΄ όλα νόμιμα.
Τα ποσά κυμαίνονται από 2.000 έως και 5,8 εκατομμύρια ευρώ ! Συγκεκριμένα, πρόκειται για 6 δάνεια στη Λαϊκή, στα οποία σβήστηκαν ποσά από 14.000 έως και 5,8 εκατομμύρια ευρώ και για 13 δάνεια στην Κύπρου, με διαγραφέντα ποσά από 2.000 έως και 2,813 εκατομμύρια ευρώ.
Μάλιστα, στην περίπτωση της διαγραφής των 2,813 εκατομμυρίων ευρώ, το συγκεκριμένο ποσό ήταν ολόκληρο το δάνειο !
Τα στοιχεία θα κατατεθούν από τους δημοσιογράφους αύριο το πρωί στην Εισαγγελία, αλλά και στην Επιτροπή Θεσμών της κυπριακής Βουλής, η οποία συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID