EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Πόλεμος» μέχρις εσχάτων στο Νοσοκομείο Βόλου

Τί συμβαίνει στο Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου; Από τη μία πλευρά, ο αποπεμφθείς την προηγούμενη εβδομάδα διοικητής του Αριστείδης Ζαχαρόπουλος καταγγέλλει ευνοιοκρατία, απουσία εργασιακής κουλτούρας και ηθικής, ευθεία αμφισβήτηση κάθε είδους ιεραρχίας, προνόμια μέσω αμφισβητούμενης νομιμότητας μετατάξεων κι άγονες πολιτικές ή κομματικές ή παραταξιακές αντιπαραθέσεις μεταξύ των εργαζομένων που κατέληγαν και σε προσωπικές έριδες. Από την άλλη, οι συνδικαλιστές στο νοσοκομείο, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου κατηγορούν τον κ. Ζαχαρόπουλο για αυταρχισμό, στοχοποίηση μη αρεστών, ακόμα και χειροδικίες. Το μίτο της Αριάδνης καλείται να ξετυλίξει η Δικαιοσύνη, στην οποία έχουν προσφύγει και τα δύο αντιμαχόμενα μέρη…

Μιλώντας στο www.koutipandoras.gr, ο κ. Ζαχαρόπουλος επισημαίνει πως από την ανάληψη των καθηκόντων του, στις 12 Μαΐου 2010, διαπίστωσε μια καθολική και γενικευμένη ανομία στις ενέργειες και δράσεις πολλών μελών του προσωπικού, όχι πάντα από πρόθεση. «Δεν υπήρχαν εγκαθιδρυμένες λειτουργικές διαδικασίες και η έννοια της νομιμότητας για κάθε είδους δράσεις και λειτουργίες του προσωπικού ήταν άγνωστη λέξη», υπογραμμίζει ο πρώην διοικητής, ο οποίος κάνει επίσης λόγο για αλληλομηνυόμενους εργαζόμενους, ομάδες ή άτομα που συνδιαλέγονταν με εξωγενείς του νοσοκομειακού περιβάλλοντος παράγοντες, «νομιμοποίηση» μη σύννομων διαδικασιών, εργαζόμενους απόλυτα έκθετους απέναντι στη διοίκηση με ψευδείς και συκοφαντικές δηλώσεις, ακόμα και με κλοπές, εργαζόμενους άφαντους για χρόνια ή σταθερώς φυγόπονους που απολάμβαναν ένα καθεστώς ιδιότυπης αργομισθίας και στη συνέχεια αναζητούσαν προστασία σε πολιτικά γραφεία και συνδικαλιστικά όργανα.


Η επίθεση, εξάλλου, του κ. Ζαχαρόπουλου δε σταματά εδώ. Ο ίδιος αναφέρεται και σε διευθυντές ιατρικών τμημάτων που λειτουργούσαν παρασκηνιακώς σα μέλη «κλειστής λέσχης» με δικούς τους κανόνες προσπορίζοντας οφέλη σε συγγενείς και κάθε είδους ευνοούμενους, σε θεσμικά όργανα που λειτουργούσαν ως μηχανισμοί εξυπηρέτησης συμφερόντων προσώπων που συνδέονται με συγγενική ή άλλη σχέση με μέλη τους καταστρατηγώντας κάθε αξιοκρατία και ισότητα ευκαιριών, καθώς και σε επαγγελματικώς κι επιστημονικώς ακυρωμένους νέους γιατρούς επιμελητές Β’.

Επιπλέον, ο κ. Ζαχαρόπουλος καταγγέλλει πως συνδικαλιστές άσκησαν κερδοσκοπική δραστηριότητα στο όνομα του Συλλόγου Εργαζομένων, παραβιάζοντας κατάφωρα την απαγόρευση της παραγράφου 2 του άρθρου 4 του Ν. 1264/1982 και χωρίς καμία καταστατική έστω κάλυψη και εξουσιοδότηση, σε βάρος συμφερόντων του Νοσοκομείου. Ο ίδιος, μάλιστα, σημειώνει πως χάρη στα χρήματα από την εκμετάλλευση κυλικείου οι συνδικαλιστές κατάφεραν να αγοράσουν οικόπεδο σε μια όμορφη τοποθεσία του Πηλίου, στη Μηλίνα…

Σε επικοινωνία του www.koutipandoras.gr με την πρόεδρο των εργαζομένων Γαρυφαλλιά Τσιώμου, η ίδια απαντά πως ο Σύλλογος διαχειρίζεται καθ’ όλα νομίμως το εντευκτήριο του Νοσοκομείου, κατηγορώντας παραλλήλως τον κ. Ζαχαρόπουλο πως παρουσιάζει πλεονάσματα, όταν την ίδια ώρα το νοσηλευτικό ίδρυμα οφείλει, για παράδειγμα, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην τοπική εταιρεία ύδρευσης. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται, σε συνομιλίες τους με την ιστοσελίδα μας, και γιατροί του Νοσοκομείου, οι οποίοι χαρακτηρίζουν δίκαιη την αποπομπή Ζαχαρόπουλου, υποστηρίζοντας πως, μεταξύ άλλων, ο πρώην διοικητής δε συνεργαζόταν με το επιστημονικό συμβούλιο, αποφάσιζε μόνος του και πως ολόκληρες κλινικές έχουν μείνει με ελάχιστους γιατρούς, οι οποίοι κάνουν συνεχώς εφημερίες για τις οποίες δεν αποζημιώνονται πλήρως.

πηγη
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID