EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τα πάνω κάτω φέρνει το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών



Σημαντικές εκκρεμότητες παραμένουν προκειμένου να οριστικοποιηθεί το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο θα οδηγήσει σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις διευθύνσεων του υπουργείου. Τις αλλαγές στο οργανόγραμμα εποπτεύει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο φέρεται να ζητά την κατάργηση όσον το δυνατόν περισσότερων διευθυντικών θέσεων, αλλά και υπηρεσιακών μονάδων, προκειμένου να περιορισθούν οι οργανικές θέσεις, αλλά και το λειτουργικό κόστος.
Σύμφωνα με πληροφορίες το οργανόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να αποκρυσταλλωθεί εντός των ημερών σε συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρυθμίσεως κ. Αντ. Μανιτάκη και το Γενικό Γραμματέα Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη. Οι συζητήσεις είναι προχωρημένες και οι εκκρεμότητες αναμένεται να διευθετηθούν προσεχώς.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν η υπαγωγή του ΣΔΟΕ και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, αλλά και ο αριθμός των υπό συγχώνευση διευθύνσεων του υπουργείου.
Ενδεικτικά, με τις προωθούμενες αλλαγές:
-Παραμένει η Διεύθυνση Φορολογίας Εισοδήματος (Δ12) η οποία απορροφά τη Διεύθυνση Φ.Π.Α. (Δ14) και τη Διεύθυνση Κώδικα Βιβλίων & Στοιχείων (Δ15).
-Η Διεύθυνση Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (Δ16) παραμένει αυτοτελής (ενδέχεται να απορροφήσει τη Διεύθυνση Τελών και Ειδικών Φορολογιών) όπως και η Διεύθυνση Φορολογίας Κεφαλαίου (Δ13).
-Η Διεύθυνση Κρατικών Λαχείων αναμένεται να καταργηθεί.
Σημειώνεται πως στο νομοσχέδιο για την Κεφαλαιαγορά που εξετάζεται στη Βουλή και σε συμμόρφωση με τις νέες μνημονιακές υποχρεώσεις σχετικά με την επαυξημένη αυτονομία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, εμπεριέχεται διάταξη με την οποία ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων καθίσταται αρμόδιος να εκδίδει τις αποφάσεις για την εσωτερική αναδιάρθρωση και τη διοικητική αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό της φορολογικής διοίκησης και τη συνακόλουθη επαύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητάς της ως προς τη συλλογή των φόρων.
Με το ίδιο νομοσχέδιο καταργείται η ειδικότητα του Κτηματικού από τον κλάδο των Εφοριακών και οι οργανικές θέσεις των Εφοριακών υπαλλήλων που έφεραν τη συγκεκριμένη ειδικότητα προστίθενται στο σύνολο των οργανικών θέσεων των Εφοριακών υπαλλήλων χωρίς ειδικότητα.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID