EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παγωμένες οι συγκοινωνίες στη Βρετανία από το ψύχος

Ακινητοποιημένα είναι χιλιάδες οχήματα σε τμήματα αυτοκινητοδρόμων κυρίως στη νότια Αγγλία λόγω του χιονιού και του πάγου που έχουν ενσκήψει σε πολλές περιοχές της Βρετανίας από τη Δευτέρα. Οι καθυστερήσεις και οι ουρές είναι τόσο μεγάλες ώστε κλιμάκια του βρετανικού Ερυθρού Σταυρού επισκέφθηκαν τη νύχτα παγιδευμένους οδηγούς για να τους προσφέρουν εφόδια.
Τη λειτουργία του έχει αναστείλει και το Eurostar, το τρένο που συνδέει τη Βρετανία με την ηπειρωτική Ευρώπη διασχίζοντας τη Μάγχη. Οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία της σιδηροδρομικής σύνδεσης καλούντο επιβατικό κοινό σε αλλαγή εισιτηρίων για άλλη ημερομηνία.
Προβλήματα και καθυστερήσεις αναφέρονται σε αρκετές ακόμα σιδηροδρομικές συνδέσεις και σε αεροπορικές πτήσεις. Περίπου 500 επιβάτες φέριμποτ που εκτελούσε δρομολόγιο Ιρλανδία-Γαλλία υποχρεώθηκαν να περάσουν τη νύχτα στο σκάφος, το οποίο δεν μπορούσε να αγκυροβολήσει λόγω των κυμάτων.

Τη Δευτέρα, 11 Μαρτίου, η Βρετανία έζησε την πιο παγωμένη Δευτέρα του Μάρτη από το 1986, με θερμοκρασίες που έπεσαν στους -12 βαθμούς Κελσίου. Οι υπό το μηδέν θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν και τις επόμενες ημέρες. Τα γραφεία στοιχημάτων έχουν ρίξει τις αποδόσεις στο ενδεχόμενο να χιονίζει κατά το Πάσχα των καθολικών, στις 31 Μαρτίου.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID