EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σχέδιο μετατροπής του Λονδίνου σε... Άμστερνταμ

Ο δήμαρχος του Λονδίνου έκανε τα αποκαλυπτήρια ενός φιλόδοξου σχεδίου κατασκευής «λεωφόρων» για ποδήλατα στη βρετανική πρωτεύουσα μέχρι το 2016. Παρότι πολλοί έσπευσαν να χαιρετίσουν τις ανακοινώσεις του Μπόρις Τζόνσον, ένα βασικό πρόβλημα είναι ότι τα υπάρχοντα κονδύλια δεν επαρκούν και η κυβέρνηση θα επανεξετάσει το αίτημα για χρηματοδότηση του σχεδίου μετά το 2015.

Εάν το σχέδιο υλοποιηθεί, σε τρία χρόνια το Λονδίνο θα αποκτήσει έναν ολλανδικού τύπου «ουσιαστικά διαχωρισμένο» -κατά τον Τζόνσον- ποδηλατόδρομο μήκος σχεδόν 25 χιλιομέτρων, ο οποίος θα διατρέχει τα δυτικά προάστια, περνώντας από το κέντρο προς το Κανάρι Γουάρφ και το Μπάρκινγκ.

Με βάση το σχέδιο, η αρχή μεταφορών του Λονδίνου θα κατασκευάσει αυτοκινητόδρομους, οι οποίοι θα κινούνται παράλληλα με τις διαδρομές των λεωφορείων και του μετρό. Σύμφωνα με το δήμο, τα τελευταία 12 χρόνια καταγράφεται αύξηση 173% στη χρήση ποδηλάτων σε κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας και στόχος είναι ο διπλασιασμός αυτού του ποσοστού μέσα στην επόμενη δεκαετία.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID