EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Στα δικαστήρια για τα Τέμπη


Περί το 1, 5 εκατομμύριο ευρώ διεκδικούν τουριστικοί φορείς, ΚΤΕΛ, με αγωγές για διαφυγόντα κέρδη, από το κλείσιμο της κοιλάδας των Τεμπών, που συνέβη τον Δεκέμβριο...
του 2009 μέχρι και τον Μάιο του 2010, λόγω της πτώσης των βράχων, που στοίχισε και τη ζωή σε διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας.

Τρεις από τις αγωγές επρόκειτο να εκδικαστούν στις αρχές αυτού του μήνα, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Λάρισας, αλλά η εκδίκαση των υποθέσεων αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο του 2014.

Επίσης, εκκρεμούν και άλλες αγωγές σε δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και κατά της εγγυήτριας εταιρίας εκ μέρους του Δημοσίου, της «Εγνατίας». Το βασικό επιχείρημα των προσφευγόντων είναι ότι δεν ελήφθησαν κάποια μέτρα προστασίας, που προβλέπονταν από τη σύμβαση, πριν ξεκινήσουν τα έργα, αλλά αντιθέτως, αυτά είχαν συμφωνηθεί να γίνουν, μετά την ολοκλήρωση των σηράγγων. Έτσι, θα μειωνόταν σε μερικές μόνο εβδομάδες ο απαραίτητος χρόνος κλεισίματος της κοιλάδας των Τεμπών, για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες προστασίας. Ανεξάρτητα και από τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση των βράχων.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID