EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΕΞΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ!!!!!

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ ?
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ!!!!
ΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ 
ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΤΑ ΕΞΙ ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ
ΤΟΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑΡΕΣ ΤΟ ΔΝΤ ΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ???
ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΛΕΦΤΑ?
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ?
ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΖΑΜΠΑ!!!!

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - Η εισφορά ΑΠΟ τις τραπεζικές καταθέσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο του σχεδίου της βοήθειας προς ΤΗΝ Κύπρο   ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ  
€ 5,8 δισεκατομμυρια , δήλωσε το Σάββατο ο επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem.

Με μια εξέλιξη πρωτοφανή για ευρωπαϊκή οικονομία, το Eurogroup και η κυπριακή κυβέρνηση κατέληξαν τα ξημερώματα σε συμφωνία για τριετές πρόγραμμα στήριξης της κυπριακής οικονομίας ύψους περίπου 10 δις Ευρώ, που μεταξύ των όρων της προβλέπει εφάπαξ εισφορά 9,9% για τις καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες άνω των 100.000 ευρώ και 6,75% κάτω απ' αυτό το όριο. Ουσιαστικά πρόκειται για "κούρεμα" καταθέσεων (αν και στις επίσημες ανακοινώσεις και τα ΜΜΕ αποφεύγεται επιμελώς ο όρος) και απώλεια περιουσίας για το σύνολο των καταθετών στις κυπριακές τράπεζες.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε να φορολογηθούν οι τόκοι των καταθέσεων με 20-25%, ενώ ο εταιρικός φόρος στην Κύπρο θα αυξηθεί από το 10% στο 12,5%. Τα αναμενόμενα έσοδα από την επιβολή αυτών των τελών εκτιμώνται σε 5,8 δισ. ευρώ. Όπως διευκρινίστηκε, η κυπριακή κυβέρνηση έχει ήδη λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την εφαρμογή αυτής της απόφασης, αν και εκκρεμεί η έγκρισή της από την κυπριακή Βουλή, που αναμένεται να γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Πράγματι, η απόφαση εφαρμόζεται ήδη στην Κύπρο, καθώς καταθέτες που πήγαν το πρωί σε τράπεζες για να αποσύρουν χρήματα, διαπίστωσαν πως το ηλεκτρονικό σύστημα δεν λειτουργούσε. Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, όταν η λειτουργία αποκαταστάθηκε, φάνηκε πως το σύστημα κατακρατούσε τελικά το ποσό της "εισφοράς".


Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Άσμουσεν της ΕΚΤ είχε προσθέσει στη συνέντευξη Τύπου πως αναμένει από την Κύπρο να κυρώσει σε νόμο τη φορολόγηση πριν από την ερχόμενη Τρίτη, όταν θα ξαναλειτουργήσουν οι τράπεζες στη χώρα μετά την αργία της Καθαρής Δευτέρας.
Ήδη έχουν γίνει κινήσεις για να παγώσουν οι καταθέσεις που υπερβαίνουν το όριο για την υψηλή φορολόγηση, όμως τα υπόλοιπα ποσά «θα είναι διαθέσιμα χωρίς περιορισμούς», επεσήμανε ο Άσμουσεν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Eurogroup, το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) θα είναι σε θέση να εγκρίνει επίσημα την πρόταση για οικονομική στήριξη έως το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, υπό την αίρεση της ολοκλήρωσης των εθνικών διαδικασιών έγκρισης της βοήθειας. Ακόμα, επισημαίνεται ότι το Eurogroup προσβλέπει σε μια συμφωνία μεταξύ της Κύπρου και της Ρωσίας για «χρηματική συνεισφορά».

Την ικανοποίησή του για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με τη δανειακή σύμβαση της Κύπρου, εξέφρασε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, λέγοντας ότι είναι μία συμφωνία που υιοθετήθηκε ομόφωνα, ενώ παράλληλα χαιρέτισε την εποικοδομητική και ρεαλιστική στάση της νέας κυβέρνησης της Κύπρου. Τόνισε ότι η συμφωνία προβλέπει τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους στα επίπεδα του 100% ως το 2020, με οικονομική στήριξη που θα φτάνει ως τα 10 δισ. ευρώ.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε, ότι με τις αποφάσεις διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Κύπρου, άποψη με την οποία συμφώνησε και η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Όπως είπε η κ. Λαγκάρντ, η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα στήριξης της Κύπρου είναι βέβαιη, αλλά δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί το ακριβές ποσό της συνεισφοράς του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεισφορά θα ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ περίπου.

Εξάλλου, στο πρόγραμμα στήριξης της Κύπρου θα συνεισφέρει και η Ρωσία, όπως εξήγησε ο κ. Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας ωστόσο, ότι η συνεισφορά αυτή «δεν θα είναι ιδιαίτερα υψηλή» και θα περιορισθεί στην επιμήκυνση της ωρίμανσης των υφιστάμενων δανείων από τη Ρωσία και στη μείωση του επιτοκίου δανεισμού.

Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ τόνισε ότι η οικονομική στήριξη προς την Κύπρο θα είναι τριετούς διάρκειας και ότι οι σχετικές δόσεις θα καταβάλλονται στη Λευκωσία σε τριμηνιαία βάση. Ο Όλι Ρεν, από την πλευρά του, επεσήμανε ότι η σημασία της κυπριακής οικονομίας για την ευρωζώνη είναι «συστημικού χαρακτήρα».



πηγη
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID