EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Εξέγερση» λιμενικών για το νομοσχέδιο Μουσουρούλη

Μετά τους επιστρατευμένους ναυτεργάτες, που έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ότι εάν κατατεθεί με τη σημερινή του μορφή το νομοσχέδιο «για την ανασυγκρότηση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου» θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, σειρά πήραν χθες οι λιμενικοί.

Σ” ένα πολύ «σκληρό» ψήφισμα, που εκδόθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ) ύστερα από έκτακτη συνεδρίασή του, τα μέλη της Ομοσπονδίας κάνουν λόγο για σχέδιο αποδόμησης και αποδιοργάνωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και ζητούν από τον αρχηγό του Σώματος Δ. Μπαντιά να μην προχωρήσει στις ετήσιες τακτικές κρίσεις των αξιωματικών, «αφού δεν υπάρχει κανένας λόγος να τοποθετηθούν και να καλυφθούν θέσεις, που η πολιτική ηγεσία αμφισβητεί την υπόστασή τους».

Καταγγέλλουν τον υπουργό Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη ότι «προσπαθεί εν κρυπτώ να διαλύσει, να αποψιλώσει, να ισοπεδώσει και να ακυρώσει το αρχηγείο του Λ.Σ. και να υποβαθμίσει τον επιχειρησιακό ρόλο του Σώματος, καθώς συρρικνώνει νευραλγικές υπηρεσίες, ακυρώνει δομές και λειτουργίες, όπως ο κλάδος Οικονομικού και η διεύθυνση Προμηθειών, χωρίς τις οποίες είναι αδύνατον να λειτουργήσει ένας Οργανισμός σαν το Λιμενικό Σώμα.

Υποστηρίζουν ότι ο Κ. Μουσουρούλης αδιαφορεί για τα μεγάλα προβλήματα του Αρχηγείου που οφείλονται κυρίως στην έλλειψη χρηματοδότησης και στις τεράστιες περικοπές του προϋπολογισμού, ενώ καθ” όλο το διάστημα της θητείας του δεν φρόντισε να ενημερωθεί για τα προβλήματα των στελεχών του Σώματος, με αποτέλεσμα την απαξίωσή τους.

Οι λιμενικοί αναφέρουν επίσης ότι πλέον αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους και σημειώνουν ότι οι μισθολογικές απώλειες, η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τα απλήρωτα πλεύσιμα, οδοιπορικά, επιδόματα κινδύνου «προφανώς δεν λένε απολύτως τίποτα και δεν προκαλούν την ανάγκη ούτε για ηθική συμπαράσταση» στον υπουργό.

Χθες τα μέλη της Ομοσπονδίας έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο και στη συνάντηση που είχαν με τους γ.γ. ΥΝΑ και Ασφάλειας και Ναυσιπλοΐας Αθ. Μπούσιο και Αθ. Χριστόπουλο, καθώς και με τον υπαρχηγό του Λ.Σ. αντιναύαρχο Κ. Κουνουγέρη, ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου και κάλεσαν τον υπουργό να συζητήσουν τα θέματα από μηδενική βάση.

ch.papastath@efsyn.gr
πηγη
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID