EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

"Οι δημοσιονομικοί στόχοι της Ελλάδας δεν είναι επιτεύξιμοι"

Οι δημοσιονομικοί στόχοι που τέθηκαν στην Ελλάδα δεν ήταν εφικτοί, σε αντίθεση με την Ιρλανδία, η οποία αναδεικνύεται ως μια επιτυχημένη εξυγίανση, δήλωσε σήμερα το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο.
Στην Ιρλανδία "τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης ήταν οδυνηρά, αλλά πιο διαχειρίσιμα πολιτικά και κοινωνικά", ανέφερε σε ερευνητικό σημείωμά του ο ανώτερος Διευθυντής Ευρώπης του Ινστιτούτου Τζέφρι Άντερσον, καθώς η Ιρλανδία επέστρεψε χθες με επιτυχία στις αγορές των 10ετών ομολόγων ύστερα από τρία σχεδόν χρόνια.
"Οι στόχοι αυτοί ήταν επιτεύξιμοι εν αντιθέσει με αυτούς που τέθηκαν στην Ελλάδα οι οποίοι δεν ήταν", πρόσθεσε.
Την ίδια ώρα εκπρόσωποι των πιστωτών της Ελλάδας ανέστειλαν τον καθιερωμένο έλεγχο των μεταρρυθμίσεων στη χώρα, που θα άνοιγε την εκταμίευση της επόμενης δόσης ύψους €2,8 δις, καθώς σε εκκρεμότητα παραμένουν αρκετά τεχνικά ζητήματα.
Ο κ. Άντερσον υποστήριξε πως δίνοντας κάποια επιπρόσθετη βοήθεια στην Ελλάδα θα εξοικονομήσει χρήματα σε κατοπινό στάδιο. "Η εφαρμογή του ιρλανδικού παραδείγματος στην Ελλάδα που θα υποβοηθούσε στην επιστροφή της ανάπτυξης, θα χρειαστεί κάποια επιπρόσθετη χρηματοδότηση", συμπλήρωσε.
"Το τελικό κόστος, ωστόσο, θα ήταν πολύ λιγότερο από αυτό που απαιτείτο τελικά αν το ελληνικό ΑΕΠ συνεχίζει να μειώνεται και παραμένουν οι αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα του χρέους", κατέληξε.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID