EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ημερίδα με θέμα «Δικαιώματα του παιδιού σε περίοδο κρίσης…»

Στα πλαίσια των δράσεων που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, όσον αφορά σε θέματα προάσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ευαισθητοποίησης ολόκληρης της κοινωνίας σχετικά με την αντιμετώπιση φαινομένων βίας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου διοργανώνει ημερίδα, με θέμα: «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ. ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ».
Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 και ώρες 18:00-20:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσ ων του Πρότυπου Πειραματικού ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Εισηγητές σ’ αυτήν θα είναι ο κ. Γεώργιος Μόσχος, Βοηθός του Συνηγόρου του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, και ο κ. Παναγιώτης Τσουκαρέλλης, Υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Λέσβου. Συντονιστής της συζήτησης που θα ακολουθήσει θα είναι ο κ. Πρόδρομος Ελευθερίου, Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Λέσβου.
Η ημερίδα, η οποία διεξάγεται με χορηγό την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, αποτελεί συνέχεια της ίδρυσης, υπό την ε ποπτεία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α., του Παρατηρητηρίου Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας που καταβάλλεται για την ανάπτυξη ενός Δικτύου συνεργαζόμενων φορέων σε κάθε Περιφέρεια, με στόχο τη συμμετοχή θεσμικών, κοινωνικών και τοπικών φορέων και οργανισμών που ειδικεύονται σε θέματα πρόληψης της βίας, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης νέων, δικαιωμάτων του παιδιού και κοινωνικής ένταξης.
Επειδή η θεματολογία της ημερίδας θίγει ζητήματα που προβληματίζουν και ανησυχούν έντονα την εκπαιδευτική κοινότητα, τους γονείς αλλά και ολόκληρη την κοινωνία, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου καλεί όλους όσους ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν ενεργά σ’ αυτήν κατά τη συζήτηση που θα ακολουθήσει, προκειμένου η ευαισθητοποίηση, η σωστή πληροφόρηση, η επαγρύπνηση, η έγκαιρη παρέμβαση και γενικά η ουσιαστική συνδρομή όλων μας να συμβάλλουν αποτελεσματικά τόσο στην εξασφάλιση συνθηκών ηρεμίας και ευνομίας στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον όσο και στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ανήλικων μελών της τοπικής μα κοινωνίας.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης της ημερίδας.

Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α

ΘΕΜΑ:
«ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ.
ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ
ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ.»
Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013
Ώρα Έναρξης: 18:00
Πρότυπο Πειραματικό ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Παν/μίου Αιγαίου
Αίθουσα Εκδηλώσεων
Εισηγητές: Γεώργιος Μόσχος, Βοηθός του Συνηγόρου του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
Παναγιώτης Τσουκαρέλλης, Υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Β/θμιας Εκπ/σης Λέσβου.
Συντονιστής: Πρόδρομος Ελευθερίου, Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Β/θμιας Εκπ/σης Β. Αιγαίου.
ΧΟΡΗΓΟΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Πηγή: lesvosnews.gr
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID