EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ιδρυτική διακήρυξη του ΜΕΤΩΠΟΥ ΛΑΟΥ κατά των Μνημονίων, της Καταστολής και του Φασισμού

από το Γραφείο Τύπου
Σωματεία, σύλλογοι, κινήσεις, φορείς, συλλογικότητες και απλοί Τρικαλινοί πολίτες δηλώνουμε συμμετοχή στο συγκροτούμενο ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ κατά των Μνημονίων, της Καταστολής και του Φασισμού.
Είμαστε εργαζόμενοι, του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, μικρομεσαίοι, επιστήμονες, άνεργοι, γυναίκες, νέοι.

Ανήκουμε σ’ όλα τα πληττόμενα κοινωνικά στρώματα και κλάδους.

Προερχόμαστε από διαφορετικούς κομματικούς και πολιτικούς χώρους, αλλά τώρα βλέπουμε ότι είμαστε στην ίδια μοίρα και οφείλουμε να είμαστε μαζί.

Άλλος νωρίτερα, άλλος αργότερα εγκαταλείπουμε τον καναπέ, παίρνουμε θέση μάχης και βγαίνουμε στις πλατείες και τους δρόμους! Δεν πάει άλλο!

Είμαστε σε πόλεμο!

Η τρικομματική κυβέρνηση, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, όλες οι πολιτικές δυνάμεις που συμπλέουν μαζί της και η τρόικα ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ έχουν κηρύξει τον πόλεμο στον λαό, ένα άγριο κοινωνικό πόλεμο, που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και έχει μεταβάλει τη χώρα μας σε αποικία χρέους και προτεκτοράτο του διεθνούς ιμπεριαλισμού.

Δημιουργούν την Ελλάδα της κοινωνικής ερήμου, με εξανδραποδισμένους τους Έλληνες. Είναι αδίστακτοι και ανελέητοι στον απάνθρωπο στόχο τους! Βήμα-βήμα εξολοθρεύουν οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Κόβουν μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ, απολύουν εργαζομένους, ελαστικοποιούν εργασιακές σχέσεις, μέχρι καταργήσεως του Εργατικού Δικαίου.Οδηγούν τα μαγαζιά και τις μικροεπιχειρήσεις στο λουκέτο, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιστήμονες στην προλεταριοποίηση και την υπερεκμετάλλευση. Εκτινάσσουν την ανεργία στα ύψη.

Πάνω στα απελπιστικά συρρικνωμένα λαϊκά εισοδήματα επιτίθενται με ορυμαγδό φόρων. Φόρους ακόμη και σε άνεργους, ανάπηρους και εξαθλιωμένους. Μας ληστεύουν για να μαζέψουν έσοδα που κατευθύνονται στη μαύρη τρύπα του δημόσιου χρέους. Συγχρόνως οδηγούν την οικονομία σε μεγαλύτερο τέλμα.

Μ’ αυτόν τον τρόπο, της καταστροφής και της ισοπέδωσης κατακτήσεων ενός αιώνα, επιχειρούν να βγουν απ’ την πρωτοφανή και πολύπλευρη καπιταλιστική κρίση.

Χρησιμοποίησαν το χρέος, μαζί με τον κίνδυνο για χρεοκοπία της χώρας, ως τρομοκρατικό όπλο για να περάσουν τα πράγματι τρομακτικά τους μέτρα σε βάρος του λαού.

Το χρέος δεν είναι του λαού και δεν το αναγνωρίζουμε!

Τον λαό τον έχουν ήδη πτωχεύσει!

Η αθλιότητα, η φτώχεια, η ανεργία, η πείνα, η εξαθλίωση, ακόμα και οι απώλειες ανθρώπινων ζωών κάνουν θραύση και στα Τρίκαλα, όπως σ’ ολόκληρη την Ελλάδα. Ο ελληνικός καπιταλισμός κάθε μέρα που περνάει οδηγεί περισσότερους Έλληνες στα σκουπίδια. Οι θάνατοι αυξάνονται ιλιγγιωδώς. Μιλάμε πλέον για μαζική εξόντωση του πληθυσμού. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμα πολύ.

Η διαπλοκή οικονομικών συμφερόντων, διεφθαρμένων πολιτικών και ΜΜΕ, απ’ τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο μέχρι την Αθήνα και τα Τρίκαλα ή κάθε άλλο μέρος της χώρας, συγκροτεί το δικό της μπλόκ που μας επιτίθεται με τις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες αντιλαϊκές πολιτικές. Δεχόμαστε ολομέτωπη επίθεση με καταιγιστικά πυρά διαρκείας. Μας θέλουν δούλους για ένα κομμάτι ψωμί και χωρίς δικαιώματα.

Η άθλια τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ για να περάσουν τα βάρβαρα και απάνθρωπα μνημόνιά τους κουρελιάζουν το Σύνταγμα και τους νόμους, προσφεύγουν στην καταστολή και την ωμή κρατική βία, χρησιμοποιούν ακόμα και τους ναζιφασίστες, που ενεργούν ως παρακράτος, έχοντας τον μανδύα της νομιμότητας.

Δεν πάει άλλο!

Είναι ανάγκη ζωής και υπεράσπισης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας η συγκρότηση, βήμα – βήμα, μέσα από ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες, την καθημερινή δράση και την ενεργοποίηση όλων μας, η δημιουργία του δικού μας Μετώπου, που μέσα του χωράει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, δηλαδή όλους εμάς τα θύματα των μνημονιακών πολιτικών.

Είμαστε ο Λαός και τίποτα δεν μπορεί να μας χωρίσει. Το μπλόκ του μνημονίου είναι τα μεγαλοσυμφέροντα και οι υπηρέτες τους. Είναι οι δυνάμεις της εθνικής υποτέλειας και υποταγής. Εμείς υπερασπιζόμαστε την εθνική κυριαρχία και την εθνική μας ταυτότητα.

Απέναντι στη συστημική ευρω-συμπόρευση αντιτάσσουμε την αδελφοσύνη του λαού και την ενότητα στη βάση για να σπάσουμε τον τεχνητό εφησυχασμό και τον καλλιεργούμενο νεοραγιαδισμό, να δείξουμε ότι δεν θα ανεχτούμε άλλα πολιτικάντικα τερτίπια σε βάρος μας, να διατρανώσουμε ότι είμαστε εδώ!

Το ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ που συγκροτούμε είναι μέτωπο, είναι συμπαράταξη και κοινή δράση κοινωνικών δυνάμεων και πολιτών (εργατικά και επαγγελματικά σωματεία, ομοσπονδίες, σύλλογοι, κινήσεις πολιτών και νέων, κάθε είδους κοινωνικοί φορείς και συλλογικότητες). Είναι μέτωπο κοινωνικό, αλλά με ισχυρά ριζοσπαστικά πολιτικά χαρακτηριστικά. Δεν είναι μέτωπο ή συνασπισμός πολιτικών κομμάτων, αλλά θεωρούμε χρήσιμη και ευκταία τη συνδρομή των αντιμνημονιακών κομμάτων, οργανώσεων και πολιτικών χώρων.

ΣΤΟΧΟΙ

της μετωπικής κοινής δράσης μας:

►ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ενάντια στην κυβέρνηση, τις συστημικές δυνάμεις, το κεφάλαιο, την Ευρωζώνη, την Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ. και την τρόικα που εφαρμόζουν τις αντιλαϊκές και καταστροφικές πολιτικές τους.

►ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ανυπακοή, απόσυρση και κατάργηση των Μνημονίων και κάθε νόμου ή μέτρου που απορρέει απ’ αυτά.

►ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του τραπεζικού συστήματος, των μεγάλων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και κοινωνικών υποδομών, καθώς και επιχειρήσεων που κλείνουν.

►ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις.

►ΔΗΜΟΣΙΑ παιδεία, υγεία και κοινωνική προστασία.

►ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ και την ανατροπή του σάπιου πολιτικού συστήματος.

►ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΜΕ στην Κοινωνική Αλληλεγγύη για την επιβίωση του Λαού.

►ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για ΑΜΕΣΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ όπως: δουλειά για όλους, στοπ στη φοροληστεία (Δεν έχουμε – Δεν πληρώνουμε), δικαιώματα για αξιοπρεπείς μισθούς και αξιοπρεπή ζωή, πρόσβαση σε παιδεία, υγεία, κοινωνικά αγαθά.

►ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για την απόκρουση της καταστολής, της κρατικής βίας και των φασιστικών επιθέσεων. Υπερασπιζόμαστε τα αναφαίρετα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του ελληνικού λαού και των εργαζομένων (Ελλήνων και μεταναστών).

►ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΜΕ τη δική μας επικοινωνιακή πολιτική για να αφυπνιστούν οι λαϊκές συνειδήσεις και να απαλλαγούν από την αιχμαλωσία της παραπληροφόρησης και του φόβου που ενσπείρουν μεθοδευμένα και τρομοκρατικά τα κυρίαρχα ΜΜΕ.

►ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ τη στήριξη και τη συμπαράστασή μας σε κάθε δίκαιο αγώνα του δοκιμαζόμενου λαού και οικοδομούμε την αλληλεγγύη και τη συνεργασία μας μέσα από τους κοινούς αγώνες μας.

Το ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ λειτουργεί με ανοιχτές και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες – συνελεύσεις. Εκφράζεται από Συντονιστική Επιτροπή, στην οποία συμμετέχει εκπρόσωπος από κάθε συμμετέχοντα φορέα, ενώ συμμετέχει και κάθε εθελοντής πολίτης.

Το ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ είναι καθημερινή ανυπακοή, αντίσταση και δράση για απόκρουση των μνημονιακών πολιτικών εδώ και τώρα!

●Πολιτική ανυπακοή στα άνομα μέτρα και την άνομη εξουσία τους!

●Δεν Πουλάμε – Δεν χρωστάμε – Δεν πληρώνουμε!

●Τους σταματάμε μέχρι που να τους ανατρέψουμε!

●Απλωνόμαστε και οργανωνόμαστε παντού!

●Δεν μας παραπλανούν και δεν τους φοβόμαστε!


-ΑΣ ΤΡΕΜΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΜΗ ΜΑΣ!

-ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΩΜΕΝΟΣ,

ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ!
 
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID