EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

300 εκατ. ευρώ για την καταπολέμηση της ανεργίας ως το τέλος του 2013

Κονδύλια ύψους 300 εκατ. ευρώ αναμένεται να διατεθούν μέχρι το τέλος του 2013 για συγκεκριμένες δράσεις καταπολέμησης της ανεργίας.

Αυτό αποφασίστηκε σε κυβερνητική σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα, με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο του προγράμματος ανάσχεσης της ανεργίας, που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, θα εξεταστεί η δυνατότητα μεταφοράς πόρων από το ΕΚΤΠΑ (Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) στο ΕΚΤ (Κοινωνικό Ταμείο), ενώ θα διοχετευθούν οι νέοι σε ηλικία άνεργοι σε παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας και οι μεγαλύτερης ηλικίας (άνω των 55 ετών) θα απορροφηθούν σε δημόσια κοινωνική εργασία.  Πρόκειται για το μοντέλο κοινωφελούς εργασίας που έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε πολλές άλλες χώρες και προβλέπει την έμμισθη απασχόληση σε δήμους, νοσοκομεία κ.λ.π.

Αποφασίστηκε ακόμα το αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας να κινείται παράλληλα με την απασχόληση, δηλαδή τα όποια σχέδια δράσης απασχόλησης να βρίσκονται σε συνάρτηση με τις αναπτυξιακές πολιτικές που εξετάζει το ΙΟΒΕ και το ΚΕΠΕ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης, Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, οι υφυπουργοί Εργασίας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και Ανάπτυξης κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης και ο κ. Δ.  Βαρτζόπουλος, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του κυβερνητικού έργου. Στην αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ μετείχαν οι κ.κ. Φ. Σαχινίδης, Π. Κουκουλόπουλος, Χ. Πρωτόπαπας και Γ. Κουτρουμάνης.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID