EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

H τρόϊκα επιμένει στην κατάργηση των ωριμάνσεων, ξανά στο τραπέζι η μείωση του κατώτατου μισθού


 

Επανέρχεται η τρόϊκα στην αξίωσή της για κατάργηση των μισθολογικών ωριμάνσεων η οποία εφόσον υιοθετηθεί από την ελληνική κυβέρνηση θα οδηγήσει σε νέα μείωση του κατώτατου μισθού αφού πλέον θα είναι απογυμνωμένος από κάθε επίδομα ή προσαύξηση. Όπως επισημαίνει και η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για τη χώρα μας, η διατήρηση των προσαυξήσεων ανά τριετία συνιστά ένα ανταγωνιστικό μειονέκτημα για την ελληνική οικονομία.
Η τρόικα άρχισε τις πιέσεις στο οικονομικό επιτελείο προκειμένου να ξαναμεπί το ζήτημα στο τραπέζι. Κινδυνεύουν και οι υποτιθέμενες «παγωμένες» ωριμάνσεις, οι οποίες είχαν προβληθεί ως διαπραγματευτική επιτυχία από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας. Με το υπάρχουν σύστημα για κάθε τριετία οι παλαιοί εργαζόμενοι που αμείβονται με το σύστημα του κατώτατου μισθού λαμβάνουν αύξηση της τάξης των 58,61 ευρώ.
 Δεν είναι τυχαίο, πάντως, ότι η επανεξέταση των ωριμάνσεων συνδέεται με τη διαδικασία διαμόρφωσης του νέου βασικού μισθού και του μηχανισμού αξιολόγησης του ο οποίος αγγίζει ένα ακόμη καυτό θέμα, τη μείωση του βασικού ακαθάριστου μισθού κάτω από τα 586,08 ευρώ.
Από τις 14 Φεβρουαρίου λήγει το σχεδόν σύνολο των εν λόγω συμβάσεων, με ελάχιστες εξαιρέσεις που παραμένουν σε ισχύ μέχρι τα τέλη του 2013 ή το 2014, γεγονός που αφήνει ένα ακόμη μεγάλο κενό στην αγορά εργασίας.

πηγη
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID