EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σάμος: Σε δημοπράτηση το έργο κατασκευής επιβατικού λιμένα


Σάμος: Σε δημοπράτηση το έργο κατασκευής επιβατικού λιμένα  

Με απόφαση του Δήμου Σάμου δημοπρατείται το έργο για την κατασκευή επιβατικού σταθμού Λιμένα Σάμου στο Βαθύ.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 2.241.379,31 ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ) και η διάρκεια υλοποίησης της σύμβασης είναι 18 μήνες από την ημέρα υπογραφής. Η ημέρα δημοπράτησης ορίστηκε στις 23 Απριλίου. Αν δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα με την διαγωνιστική διαδικασία οι πρώτες εργασίες θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι και θα ολοκληρωθούν στις αρχές του 2015.

Το έργο χρηματοδοτείται κατά 97,24% από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων συγχρηματοδοτούμενο κατά 85% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) & κατά 15% από εθνικούς πόρους.

ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το έργο αφορά την κατασκευή επιβατικού σταθμού στο λιμάνι της Σάμου εντός της χερσαίας ζώνης κτιρίου το οποίο προορίζεται να στεγάσει τις απαραίτητες λειτουργίες είναι διώροφο, μικρής μεν κλίμακας, αλλά φιλοδοξεί να αποτελέσει τοπόσημο για το τουριστικό λιμάνι. Διαχωρίζονται οι ζώνες αφίξεων – αναχωρήσεων προσφέροντας αντίστοιχες ζώνες ελέγχου στα δύο επίπεδα, με αντίστοιχους χώρους υγιεινής. Στο ισόγειο τοποθετούνται οι βοηθητικοί χώροι του κτιρίου.

Ενσωματώνεται στον α΄ όροφο ένα bar που μπορεί να λειτουργεί και ανεξάρτητα από τις λειτουργίες αφίξεων – αναχωρήσεων. Οι κατακόρυφες εξυπηρετήσεις γίνονται με σκάλα εσωτερική, ράμπα εξωτερική και 2 ανελκυστήρες.
Συνολική επιφάνεια κτιρίου στον Σ.Δ.: 515.90μ2.
Συνολική επιφάνεια ημιυπαιθρίων: 77.38μ2.

Η πρόσβαση των αυτοκινήτων γίνεται με τη βοήθεια ενός άτυπου δακτυλίου μόνο για ταξί, πούλμαν και αυτοκίνητα τροφοδοσίας.

Μορφολογικά το κτίριο αντιμετωπίστηκε με σύγχρονο λεξιλόγιο δεδομένου ότι το άμεσο δομημένο περιβάλλον δεν αποτελεί ενιαίο σύνολο. Η σχεδιαστική πρόθεση για το κτίριο είναι η πλήρης ένταξη του στο χώρο αποτελώντας προέκταση του μώλου και ταυτόχρονα στοιχείο των ελλιμενισμένων σκαφών
Ypodomes.com
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID