EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Στο πειθαρχικό του Αρείου Πάγου δύο εισαγγελείς-επικριτές του μνημονίου


 

Την παραπομπή δύο εισαγγελέων στο πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου διέταξε ο εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας Ιωάννης Τεντες, με αφορμή σχόλια στο διαδίκτυο σε βάρος της κυβέρνησης και της πολιτικής των μνημονίων. 

Πρόκειται για τους εισαγγελείς Πρωτοδικών Χανίων Γιάννη Πενταγιώτη και Κεφαλλονιάς Βικτώρια Μαρσιώνη, επειδή ο πρώτος με ανοιχτή επιστολή στο διαδίκτυο είχε μιλήσει για "καθεστώς κατοχής" και "κυβέρνηση δωσιλογων" και η δεύτερη συμφώνησε με τις θέσεις του.
Στην επίμαχη επιστολή του ο Γ. Πενταγιώτης επέκρινε την απόφαση των "σοφών του ΣτΕ" για το μνημόνιο, καθώς "όλα τα μέτρα που λαμβάνονται στο πλαίσιο του δημοσίου συμφέροντος για τη λειτουργία του κράτους και της κοινωνίας μας, συγχρόνως τα ίδια μέτρα καταστρατηγούν, ισοπεδώνουν το δημόσιο συμφέρον και καταστρέφουν την κοινωνία μας, για το καλό της οποίας εφαρμόζονται”.
Ο εισαγγελέας Κρήτης ελέγχεται για ανάρμοστη προς την ιδιότητα του δικαστικού λειτουργού συμπεριφορά, φρασεολογία ξένη προς τις παραδόσεις του δικαστικού σώματος, του δημοκρατικού πολιτεύματος, της Βουλής και των δικαστών του ΣτΕ σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Κρήτης Ι.Προβαταρη.
Οι ίδιες κατηγορίες, που μπορεί να επιφέρουν μέχρι και αποβολή από το δικαστικό σώμα, βαρύνουν και την εισαγγελέα Κεφαλονιάς.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID