EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η αρπαγή του Ανάκογλου και ο Εσπάρθα που ήταν για... Ηρακλή!


Η αρπαγή του Ανάκογλου και ο Εσπάρθα που ήταν για... Ηρακλή! 
ΑΝΑΚΟΓΛΟΥ 1

Μας «συστήθηκε» μόλις στα 16 του χρόνια με τον Πανσερραϊκό στη Super League ως αυθεντικό ταλέντο. Τα επόμενα χρόνια, παρότι το όνομά του έπαιξε σε κάθε μεταγραφική σεζόν για όλες τις μεγάλες ομάδες (Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιώς), είναι αλήθεια πως δεν παρουσίασε την εξέλιξη που περίμεναν οι «ειδικοί», περιοριζόμενος σε εκλάμψεις, μέχρι που στην τρέχουσα Football League έκανε πολύ καλή σεζόν.
Το γεγονός πως η ΑΕΚ κατάφερε να τον «αρπάξει» μέσα από τα χέρια του Παναθηναϊκού (με τον οποίον είχε συμφωνήσει) ασφαλώς και δίνει ακόμη μεγαλύτερη λάμψη σε μια μεταγραφή η οποία -για τις σημερινές οικονομικές, διοικητικές δυνατότητες της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ αλλά και τους υπάρχοντες ηλικιακούς περιορισμούς- ήταν μακράν από τις καλύτερες που θα μπορούσε να πραγματοποιήσει.
ΑΝΑΚΟΓΛΟΥ 2
Βέβαια δεν είναι ο έτοιμος παιχταράς που θα κάνει αμέσως τη διαφορά, όπως για παράδειγμα δεν ήταν και ο εξίσου ταλαντούχος Κατίδης που έφτασε το καλοκαίρι από τον Αρη, άσχετα αν πλασαρίστηκε έτσι από τα ΜΜΕ. Στη νεανική ομάδα της ΑΕΚ, όμως, που χτίζεται, μπορεί να βοηθήσει άμεσα, ενώ στο μέλλον αν δουλέψει και τον βοηθήσει το ποδοσφαιρικό περιβάλλον του μπορεί και να εξελιχθεί σε ηγέτη της. Οσον αφορά το αγωνιστικό του στυλ, για να έχετε συγκριτικό μέτρο, ο ΠΑΟΚ δεν κινήθηκε για την απόκτησή του επειδή είναι «παρόμοιος μέσος» με τον Πέλκα...
ΠΑΟ
Πρώτα πήρε Ισπανό προπονητή επιπέδου Σεγούντα Ντιβισιόν (Φάμπρι) και τώρα έφτασε η ώρα να πάρει και παίκτη από την ισπανική δεύτερη κατηγορία! Κι αφού από το καλοκαίρι μέχρι προχθές απώλεσε 5 Ελληνες διεθνείς! Μια... χαρούλα δηλαδή. Να σκεφθείτε πως ο Χοκίν Εσπάρθα, που δεν υπολογιζόταν στην ουραγό Ουέσκα, ήταν σταντ μπάι να μπει στο αεροπλάνο και να έρθει στην Ελλάδα αν οι μάνατζέρ του τα έβρισκαν στο οικονομικό με τον Ηρακλή!
Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός στις αρχές της εβδομάδας προτάθηκε στον «γηραιό» που αγωνίζεται στη Football League και μάλιστα ως αμυντικός-κεντρικός μέσος! Ηταν όμως ακριβούτσικος και κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων προέκυψε η... ευκαιρία του Παναθηναϊκού! Αλλωστε στους «πράσινους» προτάθηκε για την κανονική του θέση, αυτή του εξτρέμ (το προσόν του πως είναι σφαίρα)!
Οχι πως του κακόπεσε, αφού ο Εσπάρθα ήρθε τελικά στην Ελλάδα για να παίξει μάλιστα στη Super league και όχι στη Football League (για εκεί προοριζόταν αρχικά). Βέβαια ακόμη και στην πατρίδα του Ισπανοί συνάδελφοι ένιωσαν μεγάλη έκπληξη με τη μεταγραφή του αφού όπως έλεγαν χαρακτηριστικά δεν περίμεναν ποτέ πως θα πήγαινε σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός! Με το χαρακτηριστικό σχόλιο πως ο Καγεχόν που πήρε ο Λεβαδειακός από την Ερκουλες θεωρείται στη Σεγούντα καλύτερη περίπτωση από τον Εσπάρθα...
ΒΥΝΤΡΑ 1
Τον έδιωξαν από τον Παναθηναϊκό οι οργανωμένοι οπαδοί και η διοίκηση Αλαφούζου. Γιατί όλοι οι προπονητές του, είτε επί Τζίγγερ είτε επί πολυμετοχικότητας είτε τώρα, τον είχαν βασικό, αναντικατάστατο και του έπλεκαν το εγκώμιο. Ακόμη κι αυτό που λέμε τι... είδε ο Γιαπωνέζος, στην προκειμένη περίπτωση ο Καζιγιάμα, μετά από 10 μέρες προπόνησης στην Παιανία, ήταν ο Βύντρα που τον εντυπωσίασε!
Κανένας, μα κανένας προπονητής που πέρασε από το «τριφύλλι» δεν είχε πρόβλημα με τον Λουκά! Ο Τεν Κάτε, για παράδειγμα, όταν υπήρχαν λεφτά και στη διοίκηση έψαχναν για «Ηummer», είχε πει πως υπάρχει, εννοώντας τον Βύντρα!
ΒΥΝΤΡΑ 2
Βέβαια δεν διέθετε τη σέντρα του προκατόχου του Σεϊταρίδη (αν και τα τελευταία χρόνια τη βελτίωσε), ήταν επιρρεπής στο αβίαστο λάθος και δυστυχώς για αυτόν είχε το προφίλ των παικτών που η εξέδρα... λατρεύει να τους τα χώνει. Στην πορεία απέκτησε και τη στάμπα του «Τζιγγερικού», με αποτέλεσμα να γίνει ο παίκτης σύμβολο του διχασμού στο «πράσινο» στρατόπεδο. Εξι χρόνια κρατούσε αυτή η... κολόνια (το βρίσιμο δηλαδή) με τον Βύντρα.
Ακόμη όμως και την ημέρα που έφυγε από τον Παναθηναϊκό δεν τον άφησαν σε ησυχία αφού πολλοί «πράσινοι» έκαναν επίδειξη... μικροψυχίας, χλευάζοντας-απαξιώνοντας τον «άμπαλο» και «αρχιγκαφαδόρο» Λουκά. Το αν στο περιβάλλον μιας άλλης ελληνικής ομάδας, πολύ πιο συγκροτημένης και υγιούς από τον Παναθηναϊκό της εσωστρέφειας, όπως ο Ολυμπιακός δηλαδή, ο Βύντρα θα μεγαλουργούσε, προφανώς και δεν θα το μάθουμε ποτέ.
Με τον απίστευτο ντόρο πάντως και τις μεγάλες αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν μόλις σε ένα 24ωρο λόγω της επικείμενης μεταγραφής του στους «ερυθρόλευκους», κάπου πρέπει να... φοβήθηκαν και να το ξανασκέφθηκαν τόσο ο άσος όσο και Μαρινάκης και να χάλασαν το deal (το οποίο βέβαια είχε προεργασία ημερών). Τουλάχιστον ο Βύντρα στην Πριμέρα Ντιβισιόν επιτέλους θα ηρεμήσει και θα ησυχάσει μακριά από την ελληνική μιζέρια και αρρώστια...
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID