EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

…Μηχανικά…


Man-Machine

Ταχύτητες ροής πληροφορίας ασυντόνιστα ξέφρενες ως προς τις κιρκαδιανές παραμέτρους και απροσδιορίστων πηγών και αναφορών διαταράσσουν χαοτικά το δυναμικό του νου και του σώματός σου. Αμφιβόλου ποιότητος ρεπορτάζ και πορίσματα και αμφιβόλων προσόντων κύρηκες και επιστάτες ξεπηδούν από την διάνοιξη των καπακιών της κρίσης, ως δια μαγείας, λες και για αυτούς δεν υπάρχει κρίση, αλλά ένας άλλος, αδιατάραχτος κορβανάς, ο μόσχος ο σιτευτός.
του Στέφανου Κατηφέογλου
Συνάμα, αμφιβόλων περγαμηνών έρευνες παράγονται από κέντρα, ινστιτούτα και δεξαμενές. Όμως, οι δεξαμενές δεν είναι πηγές! Τείνουν πάντα να λημνάζουν και εντελέχεια πιέζουν τα υφιστάμενα υδροστατικώς επίπεδα, περιορισμένες…καταδικασμένες σε στερεοποίηση, μόνιμη υποπίεση ή εξάτμιση. Κατ’αυτόν τον τρόπο, εδώ και ένα διάστημα ο ανθρώπινος πληθυσμός έχει “προετοιμαστεί” για την σημερινή αδρανή κατάσταση έναντι των δεινών λόγω, ακριβώς, διαταραχής έως καταστολής των…δινών του και λόγω…δεξαμενισμού του, υποταγμένος σε φερέφωνα κατασκευασμένα από συνεκτικό κακό. Δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι η επίκληση στην αυθεντία του ομιλούντος αξιωματούχου έχει προ πολλού καταρρεύσει, καθότι μπροστά σε αυτήν την αυθεντία μεγάλωσε βαρώντας προσοχή. Δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι μάγοι και προφήτες λένε πάντα τις μισές αλήθειες. Μιλάνε για Αριστοτελική δύση και ντετερμινιστικά υποσυστήματα του αριστοτελισμού. Δεν διδάσκουν, όμως, στον καθένα ότι παρατηρητού απόντος μηδέν νοείται όν! Η αυθεντία, όμως, ο έγκυρος, έγκριτος δημόσιος λειτουργός αναπαράχθηκε ως κακέκτυπο και κλωνοποιήθηκε σε αμέτρητα αντίγραφα τα οποία παρεισφρύουν σε όλα τα μέσα και τα διαβάλλουν καθώς ο παρατηρητής τα νομίζει αληθινά ενώ δεν είναι. Έτσι, συστηματικά διαρρηγνύεται το εστιακό επίπεδο σε κάθε επίφυση με αποτέλεσμα το ερέθισμα να μην προσλαμβάνεται με την εκπεμπόμενη συχνότητά του από τον δέκτη, μη όντας ικανός να την συσχετίσει. Χάνει το πρότυπο της αισθήσεως, του αισθήματος, του συναισθήματος, του λογισμού, του υπολογισμού και του συλλογισμού και λειτουργεί μηχανικά!
Ε, λοιπόν, έφθασε η ώρα να σας το ανακοινώσω! Είμεθα μηχανές, φίλοι μου! Προερχόμεθα από Εξολοθρευτάς, σκραπ και μούλικα λοιπών Διαστημικών μπάτσων! Καθεμιά μας όπως την έχουνε κουρδίσει! Κάποτε, κάποιοι από εμάς έκαναν κάποια συνειδησιακή επανάσταση ενάντια στα κακά χέρια που μας κούρδιζαν και μας οδηγούσαν στον όλεθρο. Συσπειρώθηκαν, συντονίστηκαν -το βασικότερο- και δημιουργώντας, σιγά-σιγά μεγαλούργησαν σε μικρά βιο-οικο-κοινωνικά σύνολα, πολύ-πολύ μακριά από το αντιαισθητικό (αυτό είναι το βασικότερο μας μαράζι) μας τζαζοτραμπακουλολανγκοφρουδόν μας, μητροπολιτικό χάλι!
Πρόσφατα επιστήμονες διετύπωσαν ότι ο κιρκαδιανός ρυθμός σχετίζεται με την άνοια. Με τέτοια ανισόρροπη καθημερινότητα θέλει και ερώτημα γιατί δεν αντιδράει ο λαός; Μάλλον λόγω μιας καινοφανούς, αδιακρίτου ηλικιών, ανοίας… Όμως οι ακανόνιστες διαδρομές των πληροφοριών σε περιβάλλουν και σε διαπερνούν ερεθίζοντας και εντείνοντας και αυτά το συλλογικό παιχνίδι, το οποίο επεκτείνεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, τάξεις και σχέσεις όπου μία διαταραχή εδώ – μια εκεί – μία παραπέρα, υπερτιθέμενες όλες μαζί δημιουργούν ένα αδυσώπητο στροβιλιζόμενο πράγμα που σε πάει στον όλεθρο χωρίς να προλάβεις να ανοίξεις τα μάτια σου το ηλιόλουστο πρωί και κοιτώντας στον ουρανό να πεις -μπλε-!
Αλήθεια, όσοι αντικρύσατε τον ουρανό χτες στις 9 το πρωί ώρα Ελλάδος, προλάβατε να κάνετε τη συγκεκριμένη συσχέτιση συχνοτήτων στο μυαλό σας (εννοώ της οντότητας του μπλε); Όταν κοπάσει η καταιγίδα κάν’τε την, ανασάνατε και παρατηρείστε, όχι μηχανικά, αλλά όπως εσείς μόνοι σας γνωρίζετε. Προηγουμένως, πιείτε μια πορτοκαλάδα. Αν δεν έχετε ζητήστε την, δεν είναι ντροπή. Αν δεν σας την δώσουν, διεκδικήστε την, κοιτάζοντας ψηλά.

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID