EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Το ΙΚΑ «κλέβει» τους συνταξιούχους του


 

 Έναν ακόμη τρόπο για να κλέβουν τις συντάξεις βρήκαν στο ΙΚΑ, καθώς υπολογίζουν την εισφορά 4% για την υγεία, με  βάση το ποσό της παροχής πριν από τις τελευταίες μειώσεις.
Με τη μέθοδο αυτή, υπολογισμού των κρατήσεων για την υγεία βάσει της σύνταξης που ίσχυε πριν από τις μειώσεις και όχι βάσει της καταβαλλόμενης σύνταξης, εκτιμάται ότι πολλοί συνταξιούχοι χάνουν από 350 ως και 600 ευρώ ετησίως, αφού οι κρατήσεις σε απόλυτο μέγεθος ανέρχονται, ανάλογα με το ποσό της σύνταξης, σε σχεδόν 6% αντί 4% ή και σε 6,5%-7,0%, αντί 5%, για όσους συνταξιούχους άλλων Ταμείων που απορροφήθηκαν από το ΙΚΑ προβλεπόταν κρατήσεις ίσες προς το 5% της κύριας σύνταξης. Με τη μέθοδο αυτή επιτυγχάνεται άτυπη ποσοστιαία αύξηση των κρατήσεων για την υγεία.
Με αυτόν τον τρόπο παρακρατούν υψηλότερο ποσό, μειώνοντας ακόμη περισσότερο τις συντάξεις. Το γεγονός αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης.
Μάλιστα, μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο κ. Κουμπούρης υποστήριξε ότι πρόκειται για παράνομες, υπερβολικές κρατήσεις οι οποίες δεν έχουν νομική βάση. Και πρόσθεσε ότι τίθεται εκ των πραγμάτων θέμα επιστροφής των επιπρόσθετων ποσών στους συνταξιούχους.
Το ΙΚΑ κατηγορείται ότι, παρά τη μείωση των συντάξεων, συνεχίζει να υπολογίζει τις κρατήσεις για την υγεία με βάση τα ποσά των κύριων συντάξεων που ίσχυαν πριν από τις μειώσεις των τελευταίων μέτρων.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των συνταξιούχων του ΙΚΑ έθεσε το θέμα αυτό, εκτός ημερησίας διατάξεως, στην τελευταία συνεδρίαση της διοίκησης του Ιδρύματος, η οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί, αναμένοντας οδηγίες εκ μέρους του υπουργείου Εργασίας.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID