EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Στους δρόμους το προσωπικό της ΡΟΔΑ

Στους δρόμους το προσωπικό της ΡΟΔΑ 
Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη διάλυση του συγκοινωνιακού φορέα της ΡΟΔΑ ο οποίος αποτελεί πρότυπο συγκοινωνίας και εξυπηρέτησης σε ολόκληρη τη χώρα για πολλές δεκαετίες, είναι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι χθες το πρωί, με μια δυναμική κινητοποίηση, παρέταξαν τα λεωφορεία στην πλατεία Δημαρχείου, ζητώντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τους αρμόδιους φορείς.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων της εταιρίας, κ. Κοντουδάκης, το διοικητικό συμβούλιο, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου κ. Σάββας Χατζησάββας, και δεκάδες εργαζόμενοι, επισκέφθηκαν αρχικά τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Φώτη Χατζηδιάκο, ενώ ενημέρωσαν επίσης και τον Δήμαρχο στη συνέχεια με σύσκεψη που έγινε στο δήμο για το θέμα αυτό, αξιώνοντας ουσιαστικές παρεμβάσεις και όχι μεσοβέζικες λύσεις που οδηγούν με ακρίβεια σε διάλυση της επιχείρησης.

Στους εργαζόμενους της ΡΟΔΑ συμπαραστάθηκαν από την πρώτη στιγμή, στελέχη του ΠΑΜΕ που βρίσκονται στην πλατεία Δημαρχείου, στελέχη του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου και ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στην καθαριότητα.

ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Ρόδου ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της Ροδου κ. Σάββας Χατζησάββας, εξέφρασε τη στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων, για να μείνει ζωντανή η επιχείρηση που έχει ιστορία στον τόπο. Είπε ακόμα ότι δεν μπορεί σε τέτοιες επιχειρήσεις οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίζονται ως δημόσιοι υπάλληλοι αναφορικά με την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

Στη συνέχεια ο κ. Μανώλης Κοντουδάκης, πρόεδρος του σωματείου, δήλωσε ότι παρά την ένταση που επικράτησε, η σύσκεψη ήταν από τις λίγες συζητήσεις που έγιναν με ανοιχτά χαρτιά και ξεκάθαρες τοποθετήσεις. Έλαβαν διαβεβαιώσεις από το δήμαρχο και ότι επίκειται ραντεβού με τους νομικούς τους συμβούλους.

Τονίστηκε επίσης σχετικά με τα εισιτήρια τα οποία δεν μπορούν πλέον να κόβουν οι οδηγοί και ότι διεκδικούν τα λεφτά από τα μαθητικά δρομολόγια που έκαναν να μην πάνε σε χρέη επιχειρήσεων των πρώην δήμων.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν από τη Δευτέρα χωρίς να ταλαιπωρηθεί το κοινό.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος, αφού εξήρε το έργο τους και μίλησε για μοναδική επιχείρηση σε όλη τη χώρα, αναγνώρισε τα προβλήματα και είπε ότι στο νέο προϋπολογισμό έχει προβλεφθεί κωδικός 200.000 ευρώ για την επιχορήγηση της ΡΟΔΑ και του κοινωνικού έργου που επιτελεί.

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
Το συνδικάτο μεταφορών Ελλάδος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε εξέφρασε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους του Συνδικάτου Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Συγκοινωνιών και στα Αστικά – Υπεραστικά ΚΤΕΛ Ν. Δωδεκανήσου, αναφέροντας τα εξής:
Στηρίζουμε τον αγώνα και την απεργία την οποία έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι για την 1-2-2013.

Καταγγέλλουμε την ανελέητη επίθεση που οι ίδιοι δέχονται λόγω των μνημονιακών, ανάλγητων, αυθαίρετων και αντισυνταγματικών επιλογών της συγκυβέρνησης.
Υποστηρίζουμε τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματά τους.

ΖΗΤΑΜΕ
ʼμεσα διαπραγματεύσεις για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Επαναφορά της αποζημίωσης για τους οδηγούς και για την πρόσθετη εργασία που παρέχουν.

Διάλογο για το μέλλον της επιχείρησης, καθώς και για τα διαπιστωμένα προβλήματα που απασχολούν την επιχείρηση και τους εργαζόμενους.
Ο αγώνας για δημόσιες συγκοινωνίες συνεχίζεται.

Πηγή Ροδιακή
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID