EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κλείνει το Παράρτημα της Πολυκλινικής - Αντιδρούν οι εργαζόμενοι


 

Το κλείσιμο του Παραρτήματος της Πολυκλινικής (πρώην 3ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ) ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο των διαδικασιών συγχωνεύσεων υποδομών στο ΕΣΥ.

Ειδικότερα, ανακοινώθηκε πως ενοποιείται η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Παραρτήματος της Πολυκλινικής με την αντίστοιχη μονάδα του ΓΝΑ «Ευαγγελισμός», ο εκσυγχρονισμός της οποίας ολοκληρώνεται στο τέλος Φεβρουαρίου.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδος Αυξημένης Φροντίδας του Παραρτήματος μετακινείται προς στελέχωση της αντίστοιχης μονάδος του ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς», η οποία τίθεται πλέον σε λειτουργία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, «το υπόλοιπο προσωπικό, ο εξοπλισμός και οι λοιπές κλινικές και τμήματα του Παραρτήματος της Πολυκλινικής ενσωματώνονται στις υπηρεσίες του ενιαίου ΝΠΔΔ Γ.Ν.Α “Ευαγγελισμός- Οφθαλμιατρείο – Πολυκλινική” ή μεταφέρονται σε φορείς της 1ης Υ.ΠΕ Αττικής».

Το υπουργείο υποστηρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πόρων ύψους 249.600 ευρώ ετησίως, τουλάχιστον, από τη διακοπή καταβολής μισθώματος για το κτήριο του Παραρτήματος επί της οδού Καποδιστρίου 4, «αξιοποιούνται υποδομές, εξοπλισμός και προσωπικό, ενισχύονται οι ενοποιημένες νοσοκομειακές μονάδες και αναβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς όφελος των πολιτών».

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι

Την ίδια στιγμή τα σωματεία εργαζομένων του Παραρτήματος και του Ευαγγελισμού καταγγέλλουν «την απόφαση της κυβέρνησης να υποβαθμίσει πλήρως την ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ μέχρι και το οριστικό της κλείσιμο».

Οπως υποστηρίζουν, «χάνονται 40 νοσηλευτικές κλίνες μεταξύ των οποίων πέντε κλίνες ΜΕΘ, 16 νεφροπαθών και μένει στο ράφι τεράστιας αξίας εξοπλισμός και, όλα αυτά, στο όνομα του εξορθολογισμού (όπως επιβάλλουν ΔΝΤ – ΕΕ)».

Καταγγέλλουν επίσης πως «μετακινούνται βάναυσα εργαζόμενοι με 3μηνες μετακινήσεις αρχικά» και υποστηρίζουν πως «καταργώντας δομές και οργανικές θέσεις, ο κίνδυνος απόλυσης είναι άμεσος με την εφαρμογή των πλαισίων που προβλέπουν μαζικές απολύσεις από το δημόσιο.»

Για τους παραπάνω λόγους οι εργαζόμενοι καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί της Παρασκευής έξω από το Παράρτημα στην πλατεία Κάνιγγος και σε πορεία προς το υπουργείο Υγείας.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID