EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Χαμός στα λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ.

Γυναίκες σε κατάσταση μαϊμού εγκυμοσύνης, νεαρές Βουλγάρες με «ειδικότητα» στα πορτοφόλια, αλλά και «ποντικοί» των λεωφορείων έχουν μετατραπεί σε πονοκέφαλο για τις αστυνομικές αρχές, καθώς χρόνο με το χρόνο παρατηρείται αύξηση στα κρούσματα κλοπών, δηλαδή στη λεγόμενη μικροεγκληματικότητα.
Από τα στοιχεία του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει πως στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκε αύξηση το 2012 σε κλοπές μέσα σε λεωφορεία, αρπαγές τσαντών και μικροκλοπές σε δημόσιους χώρους κάτι που έχει άμεσο αντίκτυπο στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Είναι χαρακτηριστικό πως την περσινή χρονιά αναφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη 673 κλοπές σε μέσα μαζικής μεταφοράς αντί για 602 το έτος 2011, επίσης καταγράφηκαν 203 αρπαγές τσαντών αντί για 197 την προηγούμενη χρονιά και 1.707 κλοπές σε δημόσιους χώρους, ενώ αντίστοιχα το 2011 είχαν σημειωθεί 1.456 κρούσματα.
Η έγκυος είχε... μαξιλάρι
Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που σημειώθηκε πριν μερικές μέρες σε λεωφορείο, όταν αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι έγκυος – μαϊμού είχε αρπάξει 30.000 ευρώ από ανυποψίαστη επιβάτιδα. Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα μετέφερε το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, προκειμένου να το παραδώσει στην κόρη της. Ωστόσο, κάποια στιγμή μέσα στο λεωφορείο διαπίστωσε πως ο φάκελος μέσα στον οποίο είχε τα χρήματα είχε κάνει... φτερά και αμέσως άρχισε να φωνάζει πως έπεσε θύμα κλοπής. Ο οδηγός έκλεισε τις πόρτες και οι αστυνομικοί που έσπευσαν διαπίστωσαν ότι μία νεαρή έγκυος, που καθόταν κοντά στη συγκεκριμένη κυρία αντί για κοιλιά είχε... μαξιλάρι μέσα στο οποίο και έκρυψε τα χρήματα. Τελικά, το χρηματικό ποσό εντοπίστηκε και παραδόθηκε στην ιδιοκτήτρια του.
Οι... ελαφροχέρισσες
Οπως αναφέρουν αξιωματικοί οι κλοπές μέσα σε λεωφορεία γίνονται κυρίως από «ελαφροχέρισσες» Βουλγάρες, που εκμεταλλεύονται το συνωστισμό και αρπάζουν πορτοφόλια ή χρήματα μέσα από τσάντες και τσέπες. Μάλιστα, είναι τόσο εξασκημένες που σχεδόν κανένα από τα θύματα τους δεν αντιλαμβάνεται εκείνη την ώρα ότι έχει πέσει θύμα κλοπής. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως ακόμη και ολόκληρες οικογένειες ή ομάδες Βουλγάρων φτάνουν από τη γειτονική χώρα στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις μόνο και μόνο για το συγκεκριμένο σκοπό, καθώς έχουν μετατρέψει το συγκεκριμένο είδος κλοπής σε... επάγγελμα. Επίσης, ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο αποτελούν και οι κλοπές σε δημόσιους χώρους. Χρειάζονται ελάχιστα δευτερόλεπτα για κάποιον επιτήδειο, ώστε να εκμεταλλευτεί μία στιγμή αφηρημάδας για να αρπάξει κινητά τηλέφωνα, που αφήνονται πάνω σε τραπέζια, τσάντες ή άλλα αντικείμενα.
απο τον Αγγελιοφόρο
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID