EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Μετρό Αθήνας: Σε ολοκλήρωση οι μελέτες της γραμμής 4, στα 900εκ.ευρώ το κόστος



Ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που έδωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών κος Καλογιάννης ήταν η πορεία για την προώθηση του έργου της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας.


Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υφυπουργός οι μελέτες για το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 από το ΆΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ μέχρι τον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ είναι σε τελικό στάδιο. Μάλιστα προχώρησε και ένα βήμα παρακάτω αφού έδωσε και τον προϋπολογισμό για το έργο που είναι περίπου 900εκ.ευρώ. Βέβαια το βασικό ζητούμενο που είναι η χρηματοδότηση δεν αναφέρθηκε.

9 ΣΤΑΘΜΟΙ, ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟ
Το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 έχει κερδισμένο τον Δήμο Αθηναίων. Από τους 9 σταθμούς που περιλαμβάνονται σε αυτό το πρώτο τμήμα οι δύο ανήκουν στο Δήμο Γαλατσίου (ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ, ΓΑΛΑΤΣΙ) και οι υπόλοιποι επτά στο Δήμο της Αθήνας (ΚΥΨΕΛΗ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ, ΕΞΑΡΧΕΙΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΚΟΛΩΝΑΚΙ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ).

Το έργο όταν ξεκινήσει να κατασκευάζεται θα έχει πολλά νέα στοιχεία αλλά το κυριότερο είναι πως θα μοιάζει με την βασική γραμμή του Μετρό στη Θεσσαλονίκη. Αυτό σημαίνει πως όλοι οι σταθμοί θα διαθέτουν κεντρική αποβάθρα, πόρτες ασφαλείας που θα ανοίγουν μόνο με την έλευση του συρμού στον σταθμό.

Εξίσου σπουδαίο θα είναι και το γεγονός πως  οι συρμοί θα είναι «υπεραυτόματοι» και οι οδηγοί θα είναι περισσότερο «συνοδοί».

Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ;
Είναι το μεγάλο ερώτημα. Έχουν περάσει αρκετοί Υπουργοί τόσο από το ΥΠΕΧΩΔΕ, και το Υποδομών και όλοι έχουν αναφερθεί σε αυτή τη γραμμή χωρίς ποτέ να φτάσουμε στην δημοπράτηση. Σήμερα με την κρίση να είναι στο απόγειο της υπάρχουν δύο βασικά σενάρια:

Α. Λόγω έλλειψης κονδυλίων η γραμμή να πάει για το μακρινό μέλλον
Β. Να χρηματοδοτηθεί από την  Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Νέο ΕΣΠΑ και να το δούμε να δημοπρατείται σχετικά σύντομα

Όπως και να έχει μετά την εκκίνηση της κατασκευής της επέκτασης της γραμμής 3 από το Χαϊδάρι στον Πειραιά η Αττικό Μετρό έχει την γραμμή 4 ως τον επόμενο μεγάλο στόχο. Αυτό που απομένει είναι να δούμε ποιο σενάριο θα επικρατήσει..

Ypodomes.com
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID