EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα της δόσης



Από την ψηφοφορία έλλειπαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι επέλεξαν την αποχώρηση καταγγέλλοντας την διαδικασία τους κατεπείγοντος. Αντιθέτως, οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων παρέμειναν έως το τέλος της συνεδρίασης, ώστε να το καταψηφίσουν και να μην μπορεί να εφαρμοστεί έτσι το άρθρο 108 παρ. 6 του Κανονισμού της Βουλής, που προβλέπει ότι νομοσχέδια που γίνονται ομόφωνα δεκτά ψηφίζονται από τη Βουλή χωρίς συζήτηση. «Τη Δευτέρα, οπότε το νομοσχέδιο εισάγεται στην Ολομέλεια, εάν δεν υπήρχε η αρνητική ψήφος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Επιτροπή θα ψηφίζονταν χωρίς συζήτηση» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς.
Προηγουμένως, από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, είχε δηλώσει πως «το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μια σειρά από σημαντικές ρυθμίσεις οι οποίες έχει αποδειχθεί και επιβεβαιωθεί ότι είναι αναγκαίες για την συνέχιση των χρηματοδοτικών ροών του Μηχανισμού Στήριξης και την εκταμίευση της δόσης». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου είναι ένα συγκροτημένο και συνεκτικό πλέγμα δημοσιονομικών κανόνων και πρακτικών που θα συμβάλλει στο νοικοκύρεμα του κράτους και των οικονομικών του.
Σημειωτέον ότι η μετατροπή των έξι από τις επτά πράξεις νομοθετικού περιεχομένου σε νομοσχέδιο έγινε από την κυβέρνηση για να μην ανακύψουν νομικά κενά εν όψει του Euro working Group την Δευτέρα.
Πάντως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησε για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, που καταλύει την δημοκρατία, επιμένοντας ότι είναι αδιανόητο να περνούν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
Ενώ το ΚΚΕ κατήγγειλε την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προωθεί την κύρωση επτά Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου με νέα αντιλαϊκά μέτρα, δηλαδή απολύσεις υπαλλήλων, περικοπές δαπανών, ιδιωτικοποιήσεις και εξήγησε τον λόγο αποχώρησης των βουλευτών του.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID