EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κοινή μοίρα για ΑΕΓΕΚ-Μετρό Θεσσαλονίκης, κρίσιμος ο Γενάρης για τις εξελίξεις


Κοινή μοίρα για ΑΕΓΕΚ-Μετρό Θεσσαλονίκης, κρίσιμος ο Γενάρης για τις εξελίξεις 

Έχουμε αναφερθεί τελευταία αρκετές φορές στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο όμιλος ΑΕΓΕΚ, ο οποίος τα έχει περάσει στον έλεγχο της Ιόνιος. Η ΑΕΓΕΚ έχει στο χαρτοφυλάκιό της κάποια μεγάλα έργα, όπως το Μετρό Θεσσαλονίκης, εργολαβίες στην Εγνατία, στο Ακτιο-Αμβρακία κ.λ.π., μερίδιο στην κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» κ.λ.π.

Ωστόσο, έχει και μεγάλο άνοιγμα στις τράπεζες, κυρίως σε Alpha Bank και Πειραιώς, που συνολικά εμφανίζεται να προσεγγίζει τα 400 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, πρόκειται για μεγάλες… πιθανές επισφάλειες, εάν βέβαια ο όμιλος ΑΕΓΕΚ δεν καταφέρει να ορθοποδήσει, καθώς φήμες τον θέλουν να είναι σε ιδιαίτερα δυσχερή κατάσταση και να έχει ζήτημα και με τις εγγυητικές, ενώ ο νέος στρατηγικός επενδυτής αποδείχθηκε μάλλον ανήμπορος να σώσει την κατάσταση, ίσως δε, όπως ακούγεται ως φήμη, να επιβάρυνε κιόλας τα πράγματα.

Όπως λοιπόν αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, οι τράπεζες εμφανίζονται να είναι σε δύσκολη θέση, προσπαθούν να βρούνε λύση για το πρόβλημα της ΑΕΓΕΚ, είναι ένα ερωτηματικό το κατά πόσον εμπιστεύονται τη διοίκηση του γκρουπ, ενώ φέρονται να είναι σε συνεχείς διαβουλεύσεις τόσο μεταξύ τους όσο και με άλλους κατασκευαστικούς ομίλους. Βέβαια, έχουν ακουστεί διάφορα στην πιάτσα, ακόμα και για πώληση της εταιρείας σε κάποιον από τους ισχυρούς, όπως η Ελλάκτωρ ή η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Πάντως, όπως κυκλοφορεί στην αγορά, μάλλον αυτό που θα μπορούσε να προχωρήσει ως ενδεχόμενο είναι η εξεύρεση «αντικαταστάτη» στα έργα που έχει αναλάβει η ΑΕΓΕΚ, ή έστω η διεύρυνση των κοινοπραξιών με την είσοδο ισχυρών εργοληπτικών σχημάτων.

Με απλά λόγια, οι τράπεζες προσπαθούν να «σώσουν» ό,τι μπορούν, ενώ οι κατασκευαστές μάλλον δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το κατασκευαστικό αντικείμενο της ΑΕΓΕΚ.

Πηγή:axiaplus.gr
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID