EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Μπαίνει στις «ράγες» για Πειραιά το ΤΡΑΜ


ΤΡΑΜ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ 

Την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013 η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης σε ειδική εκδήλωση αναμένεται να δώσει το παρόν στην υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή της επέκτασης του Τραμ προς Πειραιά.

Η επέκταση προς Πειραιά μπαίνει επιτέλους στις «ραγές», σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά μέχρι στιγμής, η επέκταση του Τραμ συνολικού μήκους 5,4 χλμ με 12 σύγχρονες στάσεις, προϋπολογισμού 50 εκ ευρώ θα ξεκινάει από τον σταθμό ΗΣΑΠ στο γήπεδο Καραϊσκάκη και καταλήγει στο Λιμάνι Πειραιά στον τερματικό σταθμό «Ακτή Ποσειδώνος».

Η κατασκευή του έργου αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης, δηλαδή εντός Ιανουαρίου του 2013 και να ολοκληρωθεί σε 25 μήνες, ενώ παράλληλα η Αττικό Μετρό ΑΕ που θα κατασκευάσει το έργο, θα προμηθευθεί, με διεθνή διαγωνισμό, 25 νέα οχήματα Τραμ προκειμένου να υποστηρίξουν την νέα επέκταση.

Θα αλλάξουν όλα στην καθημερινότητα των πολιτών του Πειραιά

Σε καθημερινή βάση προβλέπεται να εξυπηρετούνται 35.000 επιβάτες, ενώ η απόσταση από το Λιμάνι έως το ΣΕΦ θα καλύπτεται μόλις σε 8 λεπτά.

Παράλληλα με την κατασκευή της επέκτασης του Τραμ προς τον Πειραιά, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και μονοδρομήσεις, ενώ θα γίνουν και σημαντικά έργα ανάπλασης ελεύθερων κεντρικών χώρων και πλατειών του Πειραιά σε συνεργασία και με τη Δημοτική Αρχή Πειραιά.

Στα σχέδια είναι να ενισχυθεί και η ζώνη πρασίνου κατά μήκος της νέας Γραμμής Τραμ με 1.200 δένδρα επισης για πρώτη φόρα θα λειτουργήσει ένα σύγχρονο σύστημα αποκομιδής των απορριμμάτων με υπόγειους κάδους συλλογής.

Η λειτουργία της επέκτασης της Γραμμής του Τραμ υπολογίζεται ότι θα μειώσει την κυκλοφορία των ΙΧ οχημάτων κατά 15.000 σε ημερήσια βάση, με αντίστοιχη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης αλλά και την ηχορύπανσης σε κεντρικές οδούς του Λιμανιού.

ΠΗΓΗ
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID