EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Συγκοινωνίες: Ερχεται η τελική σύγκρουση


 

Θέσεις για την τελική σύγκρουση, η οποία, όπως όλα δείχνουν, δεν θα αργήσει, παίρνουν η κυβέρνηση και οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες.

Το μετρό θα παραμείνει ακινητοποιημένο και σήμερα, όλη τη μέρα, στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ, ενώ την σκυτάλη των κινητοποιήσεων παραλαμβάνουν αύριο τα λεωφορεία.

Η κυβέρνηση καλεί τους απεργούς να επιστρέψουν στην εργασία τους προειδοποιώντας ότι δεν θα διστάσει να εφαρμόσει ό,τι προστάζει ο νόμος προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείει να προχωρήσει σε επιστράτευση των απεργών επισείοντας παράλληλα και το φόβητρο των απολύσεων σε περίπτωση μη συμμόρφωσή τους, ενώ με συνεχίζονται οι διαρροές στοιχείων που αφορούν την μισθοδοσία και τα οποία καταγράφουν μέση μισθοδοσία που φτάνει ακόμη και τα 4.095 ευρώ το μήνα!

Ωστόσο η όξυνση μάλλον προκαλεί και τους πρώτους τριγμούς καθώς οι κυβερνητικοί εταίροι, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δείχνουν να διαφοροποιούν τη στάση τους από τις αποφάσεις για σύγκρουση με τους απεργούς. Την ίδια στιγμή οι κινητοποιήσεις του προσωπικού των συγκοινωνιών μπαίνουν κάτω από την ομπρέλα των τριτοβάθμιων εργατικών σωματείων (ΓΣΕΕ -ΕΚΑ) .

πηγη
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID