EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Στην ιδιοκτησία των εργαζομένων οι ραδιοφωνικοί σταθμοί όταν αναστέλλουν τη λειτουργία τους


 
Στο νομοσχέδιο για την κατάργηση φορέων του Δημοσίου που ψηφίζεται σήμερα στην Βουλή ενέταξε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, τροπολογία που ανοίγει την πόρτα σε εργαζόμενους ραδιοφωνικών σταθμών να αποκτήσουν από την εργοδοσία τους την συχνότητα.

Το κείμενο κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης και σύμφωνα με το επίμαχο σημείο του: «Σε περίπτωση οριστικής παύσης ή διακοπής τουλάχιστον επι εξάμηνο της λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού ή καθυστέρησης καταβολής επι τετράμηνο των αποδοχών στο 1/3 τουλάχιστον του προσωπικού ή του 1/3 των συνολικών αποδοχών του από τους υπόχρεους προς τούτο η άδεια λειτουργίας του ρ/φ σταθμού ανακαλείται από τον ως τότε δικαιούχο της. Υστερα από αίτηση που υποβάλλεται στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης από το ήμισυ και πλέον ενός τουλάχιστον των εργαζομένων – περιλαμβανομένου του 1/3 τουλάχιστον των δημοσιογράφων – χορηγείται σε αυτούς άδεια ίδρυσης, εγκαταστάσεως και λειτουργίας τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού στην αντίστοιχη συχνότηταα με πρόταση του ΕΣΡ και απόφαση του Υπουργού Τύπου και ΜΜΕ».
Για να υποστηρίξει μάλιστα την πρότασή του ο κ. Κακλαμάνης χρησιμοποίησε το παράδειγμα του ρ/φ σταθμού Flash του κ. Πέτρου Κυριακίδη όπου οι εργαζόμενοι αν και απλήρωτοι εξακολουθούν να εκπέμπουν από τη συχνότητα.
Η τροπολογία έτυχε της στήριξης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID