EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Κόκκινος» συναγερμός για την ανεργία


«Κόκκινος» συναγερμός για την ανεργία

«Κόκκινο» συναγερμό για την αντιμετώπιση της καλπάζουσας -λόγω της παρατεταμένης ύφεσης- ανεργίας σήμανε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς θέτοντας χθες στους υπουργούς ως ζήτημα «άμεσης προτεραιότητας» -που θα παρακολουθεί και θα ελέγχει προσωπικά ο ίδιος- την ανάληψη συντονισμένης δράσης για το πρόβλημα.
«Βασικό μέλημα είναι, μέσα σε αυτή τη χρονιά, να δούμε πώς θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά που δυσκολεύονται να βρουν δουλειά και σκέφτονται να μεταναστεύσουν», τόνισε ο πρωθυπουργός στη σύσκεψη που συγκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου με τους υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς των παραγωγικών υπουργείων (συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, οι υπουργοί Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης, Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη).
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
Παρούσα στη σύσκεψη ήταν και η γραμματέας Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Εργασίας Αννα Δαλαπόρτα, που με εντολή του Γιάννη Βρούτση και ενόψει της διαπραγμάτευσης του νέου ΕΣΠΑ (για την περίοδο 2014-2020) έχει ήδη αποστείλει ερωτηματολόγια στα υπουργεία για να υποβάλουν προτάσεις για νέες δράσεις απασχόλησης. Στη διάρκεια της σύσκεψης ο πρωθυπουργός υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «όπως δόθηκε η μάχη για να πάρουμε τη δόση, έτσι τώρα πρέπει να δοθεί η μάχη για να χτυπηθεί η ανεργία».
«Ο Αντ. Σαμαράς έχει σημάνει συναγερμό... ξεκινάμε πόλεμο κατά της ανεργίας, με έδρα το γραφείο του πρωθυπουργού», δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος ήδη έχει ανακοινώσει και δρομολογεί έως το Μάρτιο την προκήρυξη νέων προγραμμάτων απασχόλησης και κατάρτισης για 63.000 άνεργους νέους σε ηλικία.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID