EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ανέβηκαν οι τόνοι για τους πενταμηνίτες στο Εργατικό Κέντρο Βόλου


 

Ανέβηκαν οι τόνοι, στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου, με αφορμή το θέμα των απλήρωτων εργαζόμενων στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, ενώ έγινε γνωστό ότι τα χρήματα εκταμιεύτηκαν και από σήμερα το μεσημέρι επρόκειτο να εκταμιευτούν τα χρήματα για να ξεκινήσουν οι πληρωμές των οφειλόμενων δύο μηνών. Τα ΕΚΒ εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης στον εργαζόμενους στο Μετρό και τις συγκοινωνίες της Αθήνας.

Κατά του ΠΑΜΕ και ανακοίνωσης που εξέδωσε, επιτέθηκε ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θανάσης Παπαδημόπουλος, με αφορμή των απλήρωτων πενταμηνιτών, τονίζοντας ότι έγινε αποδέκτης λάσπης για το θέμα και ακούστηκαν πολλά σε βάρος τους από ορισμένους που είναι πολιτικά κατευθυνόμενοι. Αναφορικά με την προμήθεια του 5%, που φέρεται ότι εισέπραξε ο ίδιος (σύμφωνα με την καταγγελία του ΠΑΜΕ), προκάλεσε τα μέλη της Διοίκησης που πρόσκεινται στην παράταξη, αν έχουν τέτοια στοιχεία να προσφύγουν στην εισαγγελία. Ο κ. Παπαδημόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στο ιστορικό της υπόθεσης, και στις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις που υπήρξαν, αλλά και τις παρεμβάσεις τις οποίες έκανε το ΕΚΒ.

Ο πρόεδρος του ΕΚΒ ανακοίνωσε ότι η υπόλογος υπέγραψε την επιταγή την Τρίτη το μεσημέρι την παρέλαβε το ΙΝΕ ΓΣΕΕ στη Λάρισα και από σήμερα το μεσημέρι γίνεται η κίνηση των χρημάτων. Ωστόσο δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του, για όσα τον κατηγορούν για βία και τρομοκρατία και τόνισε ότι τη μεγαλύτερη φραστική επίθεση την δέχθηκαν οι εργαζόμενοι του ΕΚΒ, για τους οποίους υπεύθυνο είναι το Υπουργείο Εργασίας για την πληρωμή τους και επί επτά μήνες ήταν απλήρωτοι.

Προβλήματα σε άλλους χώρους
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημόπουλο, τις περασμένες ημέρες έγινε τριμερής συνάντηση με τους εργαζόμενους στη μονάδα Αλτσχάιμερ, που εδώ και οκτώ μήνες παραμένουν απλήρωτοι και τόνισε την αναγκαιότητα συνάντησης με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να υπάρξει κάποια δέσμευση για την καταβολή δεδουλευμένων.
Επίσης ενημέρωσε και για τους εργαζόμενους στην ΒΜΤ που τους οφείλονται περίπου 1.500 € στον καθένα από επίδομα αδείας, αλλά και για τους εργαζόμενους στη VPI, που επισκέφθηκε πρόσφατα ο διευθυντής της Αθήνας και, υπήρξαν πληροφορίες ότι δεν τίθεται θέμα να κλείσει το εργοστάσιο, αλλά στόχος των ενδείξεων για μη συντήρηση των εγκαταστάσεων και έλλειψη πρώτων υλών, είναι να μειωθούν οι μισθοί.

Τέλος, ζήτησε εντός του Φεβρουαρίου να γίνει γενική συνέλευση του ΕΚΒ με τις απόψεις όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να εκφράσουν τις απόψεις τους για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν και να ισχυροποιούνται και οι αποφάσεις της Ολομέλειας του ΕΚΒ με τη στήριξη των εργαζομένων.


Στην τοποθέτησή του ο Γραμματέας του ΕΚΒ Δημήτρης Βασιλείου, επεσήμανε ότι, θα πρέπει τα πρωτοβάθμια σωματεία να αναλάβουν το ρόλο τους μέσα από τους χώρους εργασίας και να ενημερώσουν όλους τους εργαζόμενους. Όπως ανέφερε, πρέπει να συμμετάσχουν στη διαδικασία όλοι οι εργαζόμενοι και να αποδείξουμε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν κωλυσιεργεί.
Αναφορικά με τις θέσεις του ΠΑΜΕ για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, επισήμανε ότι έχουν ειπωθεί από πλευράς ΔΑΚΕ το 2011.

Ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ Μιχάλης Τριανταφυλλίδης, εξέφρασε την αντίθεση της παράταξης όσον αφορά στο ψήφισμα συμπαράστασης των απεργών στην Αθήνα, που διάβασε ο πρόεδρος και χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση των δύο άλλων παρατάξεων αναφορικά με την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Απαντώντας στην επίθεση στο ΠΑΜΕ του προέδρου, ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ δήλωσε «αποδεχόμαστε αυτό που έχουμε γράψει ότι το ΕΚΒ θα λάβει κάποιοι ποσό ως προμήθεια για λειτουργικά έξοδα επί του συνολικού έργου. Εμείς ζητάμε να αποποιηθούν αυτή την προμήθεια».

Κατά της επίταξης απεργών

Το ΕΚΒ εξέδωσε ψήφισμα καταδίκης της απόφασης της κυβέρνησης για επίταξη των απεργών εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και της νυχτερινής επέμβασης των ΜΑΤ στο Αμαξοστάσιο. Το Ε.Κ. Βόλου καλεί τα Σωματεία όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς να καταγγείλουν αγωνιστικά (με κήρυξη απεργίας) την απόφαση για επίταξη, και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους εργαζόμενους στο Μετρό και σε όλα τα Μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΠΗΓΗ
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID