EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Πράσινο» για επανεκκίνηση των αυτοκινητοδρόμων


 «Πράσινο» για επανεκκίνηση των αυτοκινητοδρόμων 

Δεν θα σταθεί εμπόδιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην επανεκκίνηση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν Χορστ Ράιχενμπαχ.
Ο κ. Ράιχενμπαχ, μετά το τέλος συνάντησης που είχε χθες το βράδυ με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, δήλωσε «ευτυχής για την πρόοδο που σημειώθηκε και για το προσχέδιο συμφωνίας το οποίο επιτεύχθηκε με τους παραχωρησιούχους».
Ο κ. Χατζηδάκης διευκρίνισε ότι τώρα έχουν ανοίξει οι συζητήσεις με τις τράπεζες για τη χρηματοδότηση των τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων, ενώ ανάλογες διαδικασίες χρειάζονται και με την Ευρ. Επιτροπή. Για τον σκοπό αυτόν ο υπουργός τις επόμενες μέρες θα μεταβεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να συναντηθεί με τους αρμόδιους επιτρόπους.
Η δήλωση
Στο σημείο αυτό ο κ. Ράιχενμπαχ σημείωσε ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό να πούμε ότι διαδικαστικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο σε αυτό το στάδιο». Χαρακτήρισε «συνετή» την κίνηση του υπουργού να επισκεφθεί τους επιτρόπους ώστε να επιτευχθεί μία πρώιμη πολιτική απόφαση, η οποία θα τρέξει γρηγορότερα τις διαδικασίες όταν συναφθεί οριστικά η συμφωνία με τις τράπεζες και την Κομισιόν.
Εξάλλου, ο επικεφαλής της Task Force, κληθείς να σχολιάσει την πορεία των μεταρρυθμίσεων στη Δημόσια Διοίκηση, παρατήρησε υστέρηση στον τομέα της φορολογίας. Εξέφρασε την ελπίδα με την τοποθέτηση του νέου γενικού γραμματέα Εσόδων να υπάρξει σημαντική πρόοδος. Τέλος οι κ. Χατζηδάκης και Ράιχενμπαχ αντάλλαξαν πρώτες απόψεις για την προώθηση ενός σχεδίου ανάπτυξης για την Ελλάδα, στη «μεταμνημονιακή εποχή», όπως τη χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID