EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Φθηνότερο εισιτήριο του αστικού ΚΤΕΛ για τους φοιτητές στο Ηράκλειο


Φθηνότερο εισιτήριο του αστικού ΚΤΕΛ για τους φοιτητές στο Ηράκλειο 

Σε εφαρμογή τίθεται ένα μακροχρόνιο αίτημα των φοιτητών, στο Ηράκλειο, οι οποίοι εν καιρώ κρίσης ζήτησαν να μειωθούν οι τιμές των μετακινήσεων στο αστικό ΚΤΕΛ, για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων για τις σπουδές τους.

Μετά από μια σειρά κινητοποιήσεων με συμβολικές καταλήψεις σε λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ, ο πρόεδρός του, Καλλέργος Βουλγαράκης, ανέλαβε να επιδιώξει επαφές με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, σε μια προσπάθεια μείωσης του αντιτίμου του εισιτηρίου, όπως αναφέρει το cretalive.gr.

Ο στόχος επετεύχθη και πλέον, από την ερχόμενη, κιόλας, Δευτέρα, οι φοιτητές του ΤΕΙ θα πληρώνουν 20 λεπτά του ευρώ, λιγότερο, κάθε μετακίνησή τους προς το ακαδημαϊκό ίδρυμα, ενώ οι φοιτητές του Πανεπιστημίου στις Βούτες θα πληρώνουν, σχεδόν μισό εισιτήριο!

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ, η μετακίνηση προς το ΤΕΙ κόστιζε 0,80 ευρώ και πλέον κοστίζει 0,60 ευρώ, ενώ η μετακίνηση προς το Πανεπιστήμιο στις Βούτες κόστιζε 1,20 ευρώ και από Δευτέρα θα κοστίζει 0,75 ευρώ.

Όπως εξηγεί ο ίδιος στο Cretalive καταβάλλονται προσπάθειες, προκειμένου να αναζητηθούν προγράμματα και κονδύλια για να εξασφαλιστούν δωρεάν μετακινήσεις για ανέργους. Οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν καταλήξει ακόμη, όμως βρίσκονται σε καλό δρόμο.

ΠΗΓΗ
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID