EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΗΡΥΞΕ Η ΠΝΟ

 
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
Στη  συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ αποφασίστηκε Πανελλαδική 48ωρη Απεργία με προοπτική κλιμάκωσης  σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με έναρξη την Πέμπτη 31/01/2013 στις 06.00.
Καταδικάστηκε το επαίσχυντο μέτρο της επίταξης που επέβαλε η κυβέρνηση στους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ που αγωνίζονται ενάντια στην κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Η κυβέρνηση Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της τρόικας, προωθεί την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και των κλαδικών Συμβάσεων.
Με το Σχέδιο Νόμου «Για την Ανασυγκρότηση του ΥΝΑ και άλλες διατάξεις» καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στα κατώτερα πληρώματα των ποντοπόρων πλοίων και σκαφών αναψυχής, αποδέχεται τις προτάσεις των εφοπλιστών με διάλυση των οργανικών συνθέσεων από ναυτεργάτες με συγκροτημένα δικαιώματα, καταργεί τη δεκάμηνη δρομολόγηση των συμβατικών πλοίων και την 7μηνη των ταχύπλοων.
Παραδίδει το Λιμενικό Σύστημα, τις υποδομές και τις περιοχές της χώρας στο μεγάλο κεφάλαιο, που το καλεί δια μέσου παραχωρήσεων – ξεπούλημα να επενδύσει με πιλότο το εργασιακό καθεστώς της COSCO που το διαφημίζει ως «πρότυπο», εκχωρώντας τομείς οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας αλλά και τα ίδια τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, υπονομεύοντας τα ναυτεργατικά – εργατικά δικαιώματα, τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και τις αναπτυξιακές δυνατότητες προς όφελος των εργαζομένων της χώρας μας.
 Καλούμε τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα σωματεία, τους φορείς, να καταδικάσουν την πολιτική της βίας και της τρομοκρατίας, της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων και των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων.
 Να συντονίσουμε την δράση μας με πολύμορφους αγώνες και απεργιακούς αγώνες για την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής  Σύμβασης και κλαδικών Συμβάσεων.
Η κυβέρνηση να πάρει πίσω το επαίσχυντο Σχέδιο Νόμου «για την ανασυγκρότηση του ΥΝΑ», να αγωνιστούμε για σύγχρονες – ασφαλείς θαλάσσιες – εναέριες – επίγειες συγκοινωνίες από εργαζόμενους με συνδικαλιστική οργάνωση – ΣΣΕ -  Κοινωνική Ασφάλιση που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.
 Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους συνταξιούχους, τους σπουδαστές να συμμετέχουν στην οργάνωση και προετοιμασία του Απεργιακού αγώνα μέσα και έξω από τα πλοία, στους ναυτότοπους, στις σχολές.
ΟΛΟΙ στην ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ για την ΑΠΕΡΓΙΑ
την ΤΡΙΤΗ 29 ΓΕΝΑΡΗ 2013, στις 10.30 το πρωί
στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ.
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ
ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
ΠΕΜΕΝ
ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ
ΠΕΕΜΑΓΕΝ
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID