EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Υπουργείο Ανάπτυξης-Υποδομών: έργο 3εκ.ευρώ για την οδική ασφάλεια


Υπουργείο Ανάπτυξης-Υποδομών: έργο 3εκ.ευρώ για την οδική ασφάλεια 

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης υπέγραψε Προγραμματική Συμφωνία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ ΑΕ) Κωνσταντίνο Τζοάννη για την μελέτη και εφαρμογή έργου με τίτλο: «Ολοκληρωμένο πλαίσιο διαδικασιών και εφαρμογών για την εποπτεία και τη διαχείριση της οδικής ασφάλειας».

Το έργο με προϋπολογισμό 3 εκ. ευρώ, θα υποβληθεί προς χρηματοδότηση στο  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση», για την αναβάθμιση της πολιτικής του Δημόσιου Τομέα στον τομέα της οδικής ασφάλειας. Κύριος του έργου και φορέας λειτουργίας θα είναι η Γενική Δ/νση Οδικής Ασφάλειας του υπουργείου και δικαιούχος η ΚτΠ ΑΕ.

Στόχοι του έργου είναι:

Α) Η διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου διαδικασιών για την εποπτεία και διαχείριση της οδικής ασφάλειας. Η απλούστευση των διαδικασιών θα υποστηριχθεί και με τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου, όπου απαιτείται.

Β) Η δημιουργία στο υπουργείο, ενός μηχανισμού με τον οποίο θα καταστεί δυνατή (α) η αποτίμηση της κατάστασης της χώρας όσον αφορά τα οδικά ατυχήματα, (β) η κατανόηση των αιτιών που προκαλούν τα ατυχήματα αυτά και (γ) η παρακολούθηση και αξιολόγηση των δράσεων/πρωτοβουλιών που αναλαμβάνονται από τη χώρα με στόχο τη μείωση των οδικών ατυχημάτων.

Μέσω του έργου θα αναπτυχθεί ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα εποπτείας και διαχείρισης της οδικής ασφάλειας, για όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων Ανάπτυξης και Υποδομών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Δικαιοσύνης, Εργασίας, που θα έχει τη δυνατότητα:

-     να αξιοποιεί τις σύγχρονες μεθόδους επεξεργασίας και ανάλυσης των στοιχείων των τροχαίων ατυχημάτων

-     να παρακολουθεί τους διαθέσιμους χρηματοοικονομικούς πόρους

-     να παρακολουθεί και να αξιολογεί τις πραγματοποιηθείσες δράσεις/ μέτρα για την οδική ασφάλεια (χρηματοοικονομικά, λειτουργικά/ κατασκευαστικά, θεσμικά κλπ)

-     να εκπονεί μελέτες σκοπιμότητας για μελλοντικές δράσεις για την οδική ασφάλεια

-     να παρακολουθεί τις ανάγκες για εξειδικευμένο προσωπικό (π.χ. μηχανικοί που ασχολούνται με μελέτες οδοποιίας, οδοστρωμάτων, κυκλοφοριακές και περιβαλλοντικές μελέτες, πραγματογνώμονες, κλπ)

-     να παρακολουθεί τις ανάγκες για εκπαίδευση του προσωπικού.

Η διαδικτυακή πύλη θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους δυνητικούς χρήστες στους οποίους απευθύνεται και θα αποτελέσει κόμβο διαρκούς ενημέρωσης, γνώσης και αξιοποίησης των στοιχείων στον τομέα της οδικής ασφάλειας.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID