EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Θεσσαλονίκη: 10εκ.ευρώ δίνει το Υπ.Οικονομικών για να λειτουργήσει και πάλι ο ΟΑΣΘ


Θεσσαλονίκη: 10εκ.ευρώ δίνει το Υπ.Οικονομικών για να λειτουργήσει και πάλι ο ΟΑΣΘ 

Λύση έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τις μετακινήσεις των Θεσσαλονικέων, λόγω της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr ο αναπληρωτής υπουργός έδωσε το πράσινο φως για την εκταμίευση επιπλέον 5 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται χθες ότι ο κ. Σταϊκούρας είχε ήδη δεσμευτεί για 5 εκατ. προς τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Είχε προηγηθεί παρέμβαση του υπουργού Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρου Καράογλου αλλά και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

«Μας ενημέρωσε ο υπουργός κ. Καράογλου για την εξέλιξη, αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών» τόνισε στη Voria.gr ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης. Σύμφωνα με όσα είπε νωρίτερα στη Voria.gr ο κ. Στεφανίδης τα χρήματα τα οποία ζητάει άμεσα ο Οργανισμός προκειμένου να αποπληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές πετρελαίου είναι ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Στεφανίδης έχουν ήδη ενημερωθεί οι εργαζόμενοι, οι οποίοι αναμένουν και εκείνοι επίσημη ενημέρωση αλλά και την εκταμίευση των χρημάτων. «Εφόσον έρθουν τα χρήματα το επόμενο λεπτό τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν» δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων Δημήτρης Τσερμενίδης, ο οποίος τόνισε ότι έχει ήδη ενημερώσει με τη σειρά του για την εξέλιξη τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Όπως όλα δείχνουν πάντως το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί λόγω της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ οδεύει προς λύση και οι εργαζόμενοι πιθανότατα να λύσουν το χειρόφρενο από τα αστικά λεωφορεία.

Πηγή:voria.gr
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID