EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ VOLVO FH


 

Με τη νέα σειρά Volvo FH, η Volvo Trucks διευρύνει τις ικανότητες ενός premium φορτηγού. Οικονομία καυσίμου, αξιοπιστία, εργονομία, κορυφαίο κράτημα, ενεργητική και παθητική ασφάλεια, και μέγιστη αξιοποίηση χρόνου. Στη σχεδίαση του νέου Volvo FH, η Volvo έλαβε σοβαρά υπόψη της τόσο τις ανάγκες των οδηγών όσο και τη βελτίωση της κερδοφορίας των μεταφορικών εταιρειών.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η οικονομία καυσίμου αποτελεί σήμερα μία από τις πρώτες προτεραιότητες των μεταφορικών εταιρειών. Φυσικό ήταν λοιπόν αυτό το ζητούμενο να βρίσκεται στο επίκεντρο της ανάπτυξης του νέου Volvo FH. Το σύστημα μετάδοσης της κίνησης προδιαγραφών Euro5 γίνεται τώρα ακόμα πιο οικονομικό. Ταυτόχρονα, ο πρώτος κινητήρας Euro6 της Volvo βλέπει το φως της ημέρας μειώνοντας σημαντικά τις εκπομπές ρύπων. Ακόμα, η νέα λειτουργία I-See επιτρέπει περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης καυσίμου –μέχρι 5%. Ταυτόχρονα, το φθινόπωρο του 2013 θα παρουσιαστεί το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης, το Volvo I-Torque, το οποίο θα αποτελέσει ένα νέο τεχνολογικό σημείο αναφοράς και θα προσφέρει ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και βελτιωμένη οδηγική συμπεριφορά· χαρακτηριστικά επωφελή τόσο για τη μεταφορική εταιρεία όσο και για τον οδηγό.

Το I-See μειώνει την κατανάλωση καυσίμου σε ορεινούς δρόμους

Το I-See αποτελεί παράδειγμα τεχνολογίας που διευκολύνει τη ζωή του οδηγού και συμβάλλει στην εξοικονόμηση καυσίμου.
«Το I-See, εξηγεί ο πρόεδρος της Volvo Truck Corporation κ. Claes Nilsson, είναι ένα πακέτο λογισμικού για το κιβώτιο ταχυτήτων I-Shift. Αποθηκεύει πληροφορίες σχετικές με τη μορφολογία του εδάφους της διαδρομής, όταν το φορτηγό διέρχεται από αυτή. Την επόμενη φορά που το φορτηγό θα περάσει από την ίδια διαδρομή, το I-See επενεργεί στο γκάζι, τις ταχύτητες και τα φρένα προκειμένου να εξασφαλίσει την όσο το δυνατόν οικονομικότερη κίνηση του οχήματος. Χάρη στο I-See, η μεταφορική εταιρεία μπορεί να έχει μείωση στην κατανάλωση καυσίμου μέχρι 5% ανά όχημα».
Μία παραπέρα μείωση στην κατανάλωση καυσίμου σε ποσοστό 5% είναι δυνατή με το νέο Πακέτο Καυσίμου της Volvo Trucks, το οποίο εμπεριέχει εκπαίδευση και μηνιαία παροχή βοήθειας –Συμβουλές Οικονομικής Οδήγησης– και ο στόχος του είναι ο περιορισμός της δαπάνης σε καύσιμα με την αλλαγή του τρόπου οδήγησης.

Αποδοτικό νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης με το νέο Euro6

Με το νέο σύστημα μετάδοσης της κίνησης I-Torque Euro 6 της Volvo Trucks –η παραγωγή του οποίου θα ξεκινήσει για την ευρωπαϊκή αγορά το φθινόπωρο του 2013– η οικονομία θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.
«Το Volvo I-Torque ελαττώνει την κατανάλωση καυσίμου μέχρι 4%, και χάρη στο I-See και άλλες μικρές βελτιώσεις το αποτέλεσμα είναι η ελάττωση της κατανάλωσης καυσίμου μέχρι 10%, κάτι που αντιστοιχεί σε 4.100 λίτρα καυσίμου το χρόνο ανά φορτηγό» σχολιάζει ο Claes Nilsson.

Η ασύρματη σύνδεση μεγιστοποιεί το χρόνο διαθεσιμότητας

Ένα φορτηγό είναι επικερδές μόνο όταν βρίσκεται σε λειτουργία. Η Volvo τώρα προσφέρει το μέγιστο χρόνο διαθεσιμότητας. Αυτή η υπόσχεση βασίζεται στη νέα τεχνολογία της Volvo Trucks για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση της φθοράς των εξαρτημάτων και της γενικής κατάστασης του οχήματος.
«Το συνεργείο, εξηγεί ο Claes Nilsson, μπορεί να ελέγχει εξ αποστάσεως την πραγματική φθορά των διάφορων εξαρτημάτων του φορτηγού μέσω υπολογιστή. Όταν ένα εξάρτημα πλησιάζει στο τέλος της διάρκειας ζωής του, το συνεργείο μπορεί να επικοινωνεί με τη μεταφορική εταιρεία προκαταβολικά, προκειμένου να προγραμματίζεται η συντήρησή του».

Κορυφαία οδική συμπεριφορά στο χώρο των φορτηγών

Δεν είναι απαραίτητο να διαβάσετε το εγχειρίδιο για να ανακαλύψετε ότι το νέο Volvo FH αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προόδου. Αυτό και μόνο αρκεί για να θέλετε να καθίσετε πίσω από το τιμόνι του.
«Το νέο Volvo FH, λέει ο Claes Nilsson, προσφέρει εξαιρετικό κράτημα, σε μεγάλο βαθμό παραπλήσιο με αυτό ενός επιβατικού αυτοκινήτου. Αυτό είναι εφικτό με τη χρήση ανεξάρτητης ανάρτησης στους εμπρός τροχούς. Αυτή η παγκόσμια πρωτιά φέρνει το επίπεδο οδηγικής άνεσης σε πρωτόγνωρα επίπεδα στον κόσμο των φορτηγών».

Ένα εντελώς νέο φορτηγό

Η κορυφαία οδηγική συμπεριφορά αποτελεί ένα σοβαρό πλεονέκτημα, αλλά όταν η Volvo Trucks παρουσιάσει τη νέα σειρά Volvo FH, θα υπάρξουν πολλές καινοτομίες και σε άλλους τομείς. «Η σειρά Volvo FH σηματοδοτεί μία αλλαγή αντιλήψεων. Αυτό γίνεται φανερό για παράδειγμα, με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε την online επικοινωνία για την απευθείας σύνδεση του φορτηγού με το συνεργείο», λέει ο Claes Nilsson.
Η νέα τεχνολογία βελτιώνει περαιτέρω την ασφάλεια του φορτηγού κατά τη διάρκεια της χρήσης του, ενώ το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης και το κιβώτιο ταχυτήτων χρησιμοποιούνται για να μεγιστοποιήσουν το χρόνο λειτουργίας του.
«Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη μας, εξηγεί ο Claes Nilsson, αξίζει να τονίσουμε ότι δεν αποτελεί αυτοσκοπό μας η χρήση της τεχνολογίας. Προκειμένου να αποκομίσουμε οφέλη από αυτή την πρωτοποριακή τεχνολογία, είναι σημαντικό οι άνθρωποι να γνωρίζουν πώς να την χρησιμοποιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γι’ αυτό το λόγο εργαστήκαμε σκληρά, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα φορτηγό που θα υπερκαλύπτει τις ανάγκες του οδηγού».



fh2  
Εργονομικά σχεδιασμένο και απλό στη χρήση

Ο χώρος εργασίας του οδηγού είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της νέας αντίληψης. Από τη βελτιωμένη θέση οδήγησης, ο οδηγός έχει καλύτερη ορατότητα του δρόμου, και αυτό όχι μόνο λόγω της βελτίωσης της ορατότητας χάρη στη νέα σχεδίαση των παραθύρων, αλλά και χάρη στην πρωτοποριακή σχεδίαση των καθρεφτών. Οι διακόπτες και τα χειριστήρια είναι εργονομικά τοποθετημένα και όσο το δυνατόν πλησιέστερα στον οδηγό. Στο σύνολό τους, οι αλλαγές που έχουν γίνει δίνουν στον οδηγό πολύ καλύτερη ορατότητα.
Η θέση οδήγησης είναι καλύτερη και παρέχει υψηλότερη ευελιξία. Η δυνατότητα ρύθμισης της κλίσης της κολόνας του τιμονιού αποτελεί μία παγκόσμια πρωτιά στον κλάδο των φορτηγών. Μία καλύτερη θέση οδήγησης σημαίνει ότι ο οδηγός έχει μικρότερες πιθανότητες να κουραστεί, και φυσικά ένας οδηγός που βρίσκεται σε εγρήγορση, κάνει τη δουλειά του καλύτερα.

Ασφάλεια κατά ποικίλους τρόπους

Η εντελώς νέα δομή της καμπίνας κάνει το νέο Volvo FH ακόμα ασφαλέστερο. Ποτέ άλλοτε στο παρελθόν ένα φορτηγό Volvo δεν είχε υποβληθεί σε ένα τόσο εκτενές πρόγραμμα δοκιμών πρόσκρουσης, όσο έχει υποβληθεί το νέο Volvo FH. Η βελτιωμένη ορατότητα –και όχι μόνο χάρη στους λεπτότερους καθρέφτες οπισθοπορείας– συμβάλλει επίσης σε ένα ασφαλέστερο περιβάλλον εργασίας.
Η πιο κάθετη θέση των εμπρόσθιων κολόνων έχει προσφέρει στην καμπίνα ένα πρόσθετο κυβικό μέτρο εσωτερικού χώρου. Αυτό σημαίνει 300 επιπλέον λίτρα αποθηκευτικού χώρου, καθώς και μεγαλύτερη άνεση στην καμπίνα.
«Η καμπίνα είναι βελτιστοποιημένη τόσο για εργασία όσο και για τον ελεύθερο χρόνο, λέει ο Claes Nilsson. Καλύτερο κρεβάτι, ενσωματωμένο air-condition στάθμευσης, νέος φωτισμός, χαμηλή στάθμη θορύβου και άλλα χαρακτηριστικά, όλα συμβάλλουν σε καλύτερη ξεκούραση και ευχάριστη διανυκτέρευση, κάτι που με τη σειρά του σημαίνει ότι οι οδηγοί είναι λιγότερο καταπονημένοι και σε περισσότερη εγρήγορση».

Προσελκύει τους καλύτερους οδηγούς

Οι καλοί οδηγοί οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να εργαστούν όσο το δυνατόν αποδοτικότερα, ενισχύουν την επικερδή λειτουργία της μεταφορικής εταιρείας. Ένα φορτηγό φτιαγμένο για τον οδηγό βελτιώνει και την ικανότητα της μεταφορικής εταιρείας να προσελκύει τους άριστους οδηγούς.
«Υπάρχει ήδη μεγάλος ανταγωνισμός για τους καλούς οδηγούς στην Ευρώπη, λέει ο Claes Nilsson, και ο ανταγωνισμός αυτός θα εντατικοποιηθεί. Είμαι πεπεισμένος ότι τα φορτηγά που είναι δημοφιλή μεταξύ των οδηγών θα ωθήσουν τους τελευταίους να επιδιώξουν να προσληφθούν από μεταφορικές εταιρείες που θα χρησιμοποιούν τέτοια φορτηγά. Γι´ αυτό το νέο Volvo FH θα ενισχύσει στο μέλλον την επικερδή λειτουργία της μεταφορικής εταιρείας κατά πολλούς και διαφορετικούς τρόπους».
« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Το ΕΠΙΟΣΥ INFO ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται!

Facebook Comments APPID