EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αποφασίζουν σήμερα οι φαρμακοποιοί για τις κινητοποιήσεις!


 

Τις τελικές τους αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους λαμβάνουν  οι φαρμακοποιοί που πραγματοποιούν Γενική Συνέλευση.
Ποιες είναι οι προτάσεις των συνδικαλιστών.
Σε αναμονή έχουν μπει περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καθώς αύριο αποφασίζουν οι φαρμακοποιοί για το αν θα συνεχίζουν ή όχι τις κινητοποιήσεις τους. Θα αποφασίσουν δηλαδή αν θα εξακολουθούν να μη δίνουν φάρμακα με πίστωση στον ΕΟΠΥΥ. 
 
Άλλωστε από τη Δευτέρα όλοι οι ασθενείς –ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ πληρώνουν κανονικά από την τσέπη τους τα φάρμακά τους. 
 
Οι βασικές προτάσεις των συνδικαλιστών εστιάζονται στο να συνεχισθεί η άρση της πίστωσης δεδομένου ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το τι θα γίνει με τις οφειλές τους και ειδικά με αυτές του παρελθόντος. Όμως βασικό τους αίτημα το οποίο δεν έχει ικανοποιηθεί είναι η κατάργηση του αναδρομικού rebate, οι αναδρομικές δηλαδή εκπτώσεις 5% για φάρμακα που έχουν πουλήσει από τις αρχές του 2012. 
 
Η απόφαση αυτή αποτελεί casus belli για τον κλάδο ενώ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος μιλώντας στο iatropedia είχε επισημάνει ότι αν δεν αρθεί το συγκεκριμένο μέτρο, ο ίδιος θα προτείνει τη συνέχιση του αγώνα. 
 
Πάντως στον κλάδο υπάρχουν και οι πιο …διπλωμάτες που θεωρούν πως θα πρέπει να περιμένουν να καταβληθεί η δόση από τους δανειστές μας, να κατανεμηθούν τα χρήματα και από κει και πέρα να δούνε εάν θα πρέπει να σκληρύνουν τον αγώνα.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID