EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Νεφροπαθείς στην Πάτρα κάνουν αιμοκάθαρση σε συνθήκες παγετού


nefropatheis-stin-patra-kanoyn-aimokatharsi-se-synthikes-pagetou- 

Δεκάδες αιμοκαθαριζόμενα άτομα από την Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία υποβάλλονται στη διαδικασία της αιμοκάθαρσης κάτω από απάνθρωπες συνθήκες.

Αποκορύφωμα της κρατικής και διοικητικής αυθαιρεσίας που επικρατεί στο Πανεπιστημιακό Περιφερειακό Νοσοκομείο Πατρών το γεγονός ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα, δεκάδες ασθενείς υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση σε συνθήκες παγετού, καθώς στους χώρους που γίνεται η διαδικασία, το θερμόμετρο κυμαίνεται από 3 έως 6 βαθμούς κελσίου.

Οι νεφροπαθείς – σε πολλούς από τους οποίους η πίεση κατά την διαδικασία της αιμοκάθαρσης φτάνει ακόμα και 20 – εκπέμπουν sos καθώς παρά τις προσπάθειες τους  οι υπεύθυνοι της διοίκησης σφυρίζουν αδιάφορα.

Η απάντηση της διοίκησης του ΠΠΝΠ στις διαμαρτυρίες των νεφροπαθών είναι πως λόγω κρίσης δεν υπάρχουν λεφτά για την αγορά πετρελαίου, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται σε «Πόντιο Πιλάτο».

Ωστόσο το «άλλοθι» των διοικούντων καταρρίπτεται,  καθώς την ίδια στιγμή σε όλες τις άλλες πτέρυγες του Νοσοκομείου για να καλυφθούν οι ανάγκες θέρμανσης , έχουν επιστρατευθεί και χρησιμοποιούνται   θερμαντικά σώματα ( θερμοπομποί- κλιματιστικά - λάμπες υδρογόνου ) αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο για τους αιμοκαθαριζόμενους δεν έχει ληφθεί καμία πρόνοια.

Πηγή: patrastimes.gr
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID