EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Υπόθεση Παπακωνσταντίνου: Παραγραφή για μιά μέρα;


 

Τα ονόματα των δυο εξαδέλφων του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και των συζύγων τους
περιλαμβάνονται στην πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ και στα τρία αρχεία τα οποία είχαν απαλειφθεί από αυτή που επί 2 χρόνια γυρόφερνε στα συρτάρια των αρμοδίων.
Πρόκειται για τις δικηγόρους, κόρες του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων της ΝΔ, Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, Μαρίνα και Ελένη , οι οποίες συνδέονται συγγενικά με τον πρώην υπουργό Οικονομικών ο οποίος και παρέλαβε την πρώτη λίστα τον Δεκέμβρη του 2010.
«Ίσως δίδεται απάντηση και για την περιπλάνηση της λίστας επί τόσο καιρό», ανέφερε σκωπτικά εισαγγελική πηγή, εξηγώντας πώς υπάρχει ξεκάθαρη αλλοίωση της λίστας , η οποία σύμφωνα και με τη διατύπωση του διαβιβαστικού εγγράφου προς τη Βουλή, έγινε από ελληνικά χέρια : "ο εκ νέου παραδοθείς ψηφιακός δίσκος ειναι πανομοιότυπος με εκείνον που είχε παραδοθεί στο ελληνικό υπουργείο οικονομικών και κατά το παρελθόν".
Τι περιείχαν τα αρχεία
Τα τρία αρχεία που απαλείφθηκαν από την πρώτη λίστα περιείχαν τρία ονόματα και δυο λογαριασμούς:
-Ενός πολιτικού μηχανικού και της συζύγου του Ελένης Παπακωνσταντίνου (εξαδέλφης του πρώην υπουργού) που ήταν συνδικαιούχοι του ενός λογαριασμού και περιείχε 1.222.000 δολάρια.
-Ενός συμβούλου επιχειρήσεων από το φορολογικό προφίλ του οποίου που αναλύθηκε και διασταυρώθηκε μέσω ΤΑΧΙΣ, προέκυψε πώς είναι παντρεμένος με επίσης ξαδέλφη του πρώην υπουργού Μαρίνα Παπακωνσταντίνου- αδελφή της προηγούμενης συνδικαιούχου του πρώτου λογαριασμού. Ο δεύτερος λογαριασμός δεν κατέστη δυνατόν να ανοιχθεί καθώς ήταν «κλειστός».
Οι κόρες του μακαρίτη Μιχάλη Παπακωνσταντίνου είναι δικηγόροι και κάτοχοι υψηλής περιουσίας , ενώ φέρονται να δηλώνουν ετησίως υψηλά εισοδήματα. Τα χρήματα δε αυτά στην HSBC αφορούν περίοδο μέχρι το 2007, δηλαδή προ κρίσης, άρα πιθανότατα αυτά τα χρήματα να δικαιολογούνται. Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί κάποιος αφαίρεσε τα αρχεία από την πρωτότυπη λίστα και ποιος είναι αυτός.
Παραγραφή για μια ημέρα
Η Βουλή πάντως που θα κληθεί να διερευνήσει τυχόν αδικήματα όπως υπεξαγωγή εγγράφων, με βάσει τον νόμο περί ευθύνης υπουργών , αν και εφόσον βέβαια διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα, θα κληθεί να απαντήσει και σε ένα κεφαλαιώδες ερώτημα:
Είναι με βάσει το νόμο παραγεγραμμένο ή όχι το αδίκημα; Κι αυτό γιατί από την παραλαβή της λίστας μεσολάβησαν δυο κοινοβουλευτικές περίοδοι (μέχρι τον Μάιο του 2012 η πρώτη και μέχρι τον Ιούνιο του 2012 άλλη) άρα το αδίκημα παραγράφεται. Η δεύτερη κοινοβουλευτική περίοδος βέβαια διήρκεσε μόλις μια (!!!) ημέρα κα εδώ τίθεται το μέγα ερώτημα: Θα επιτρέψει η Βουλή να παραγραφεί μια τέτοια υπόθεση για μια ημέρα;
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID