EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Από σήμερα: Πιείτε και φάτε δωρεάν αν δεν σας δώσουν απόδειξη!

 
Είναι επίσημο!!! Χωρίς απόδειξη δεν πληρώνουμε από σήμερα το βράδυ! Όπως σας είχαμε πει, από καιρό υπήρχε στα χαρτιά το συγκεκριμένο μέτρο, που στόχο έχει την πάταξη της φοροδιαφυγής στα καφέ και στα εστιατόρια.
Όσους μαγαζάτορες ή σερβιτόρους δεν προσκομίσουν την απόδειξη μπορείτε να τους… ευχαριστήσετε για το κέρασμα, γιατί σύμφωνα με το νέο μέτρο, ως τέτοιο θα θεωρείται.
Η ρύθμιση που επιτρέπει στους καταναλωτές να μην πληρώνουν το κόστος των προϊόντων και υπηρεσιών που αγοράζουν αν δεν πάρουν απόδειξη λιανικής, τέθηκε από την Παρασκευή σε ισχύ καθώς πήρε ΦΕΚ η σχετική Αγορανομική Διάταξη.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ΑΔ 4/2012 «Κατά την πώληση προϊόντων και παροχή υπηρεσιών και υπό την επιφύλαξη των διατάξεων του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών, του Ποινικού Κώδικα και του ν. 2523/1997, ο καταναλωτής δεν υποχρεούται να καταβάλει το αντίτιμο εάν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο, όπως αυτό ορίζεται στις οικείες διατάξεις».
Και για να μην «ξεχνιόμαστε» οι επιχειρηματίες θα πρέπει να αναρτούν σε εμφανές σημείο του καταστήματος πινακίδα στα ελληνικά και τα αγγλικά που θα αναγράφει ότι «Ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει αν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο (απόδειξη-τιμολόγιο)».
Το ίδιο κείμενο θα αναγράφεται και στους τιμοκαταλόγους εστιατορίων κ.λπ. καταστημάτων εστίασης και αναψυχής.
Από τις 12 Ιανουαρίου όσα καταστήματα δεν αναρτήσουν την πινακίδα αυτή θα πληρώνουν πρόστιμα ύψους 1.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: star
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID