EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Λάμβανε την σύνταξη της νεκρής μητέρας του


 

Συνελήφθη χθες, από το Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 57χρονος ο οποίος κατηγορείται για πλαστογραφία και απάτη, καθώς λάμβανε παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων τη σύνταξη της μητέρας του, που απεβίωσε στις 8/3/2012.
Ειδικότερα, ύστερα από καταγγελία της Διοίκησης του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων ότι ο 57χρονος λαμβάνει παράνομα τη σύνταξη της θανούσας μητέρας του, διενεργήθηκε έρευνα και διαπιστώθηκε ότι η σύνταξή της καταβαλλόταν κανονικά μετά την ημερομηνία θανάτου της, σε κοινό λογαριασμό που διατηρούσε με τον 57χρονο.
Ειδικότερα, ο συλληφθείς είχε απογράψει τη μητέρα του ως συνταξιούχο περίπου έξι μήνες μετά τον θάνατό της, στο Περιφερειακό Υποκατάστημα ΙΚΑ Πατρών, μέσω εξουσιοδότησης την οποία φέρεται να είχε υπογράψει η αποθανούσα. Την πλαστή εξουσιοδότηση την κατήρτισε και τη θεώρησε ο ίδιος στις 11/9/2012, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος όπου εργάζεται.
Μέχρι σήμερα είχε πιστωθεί στον ανωτέρω λογαριασμό χρηματικό ποσό συνολικού ύψους 6.056,46 €, το οποίο εκταμίευσε παράνομα και ιδιοποιήθηκε ο 57χρονος.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID