EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέντε σταθμοί ακόμη για το Μετρό Θεσσαλονίκης


Πέντε σταθμοί ακόμη για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης αναμένεται στις αρχές του νέου έτους, με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν νομικές εμπλοκές με προσφυγές από τις υπόλοιπες τρεις διαγωνιζόμενες κοινοπραξίες-εταιρείες.
Ο «Ακτωρ», βάσει της τεχνικής και οικονομικής αξιολόγησης των προσφορών, είναι ο προσωρινός ανάδοχος για την επέκταση προς Καλαμαριά με 5 νέους Σταθμούς (Νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσού, Νέα Κρήνη και Μίκρα) και 4,78 χλμ. υπόγειας γραμμής, ένα έργο που ο αρχικός προϋπολογισμός του ήταν στα 518 εκατ. ευρώ.
Οι οικονομικές προσφορές των 4 διαγωνιζόμενων κοινοπραξιών-εταιρειών για το έργο «Μελέτη, κατασκευή και θέση σε λειτουργία της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά» αποσφραγίστηκαν στις 24 Δεκεμβρίου, με την κατασκευαστική εταιρεία «Ακτωρ» να έχει την πλέον αναγωνιστική προσφορά, με προβλεπόμενη δαπάνη 332.000.000,00 ευρώ και προβλεπόμενο συνολικό τίμημα (προ ΦΠΑ) 424.967.800,00 ευρώ, όπως ανακοίνωσε η Αττικό Μετρό. Η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 5 χρόνια και αναμένεται να εξυπηρετεί περισσότερους από 65.000 επιβάτες σε ημερήσια βάση.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID