EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΣΔΟΕ: Δεν έχουμε βρει τίποτα για τους Μητροπολίτες - Η έρευνα συνεχίζεται


ΣΔΟΕ: Δεν έχουμε βρει τίποτα για τους Μητροπολίτες - Η έρευνα συνεχίζεται 

Επιστολή - που αναφέρεται στο θέμα της περιουσιακής κατάσταστης ορισμένων κληρικών πο απασχόλησε τον Τύπο -  του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ Στέλιου Στασινόπουλου αναγνώσθηκε τη Δευτέρα στην Ιερά Σύνοδο.
Στην επιστολή του ο κ. Στασινόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι «μέχρι σήμερα δεν διακριβώθηκε η βασιμότητα των καταγγελιών και ότι εφ΄όσον, από την επεξεργασία του συνόλου των στοιχείων προκύψει μη αιτιολογημένη, από τα δηλωθέντα εισοδήματα, περιουσιακή κατάσταση, θα κληθεί ο ελεγχόμενος για να ενημερώσει περί αυτών».
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μόλις άρχισε η συνεδρίαση, ενημέρωσε τους ιεράρχες λέγοντας, ότι «κατόπιν του παρατεταμένου δημοσιογραφικού θορύβου, περί των ελέγχων του ΣΔΟΕ για φορολογικώς αδικαιολόγητο πλουτισμό εκκλησιαστικών προσώπων, απέστειλε επιστολή προς τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, για το αν υπάρχουν σε εξέλιξη ελεγκτικές διαδικασίες για το θέμα αυτό και σε θετική περίπτωση, να χορηγηθούν αντίγραφα των πορισμάτων προς την Ιερά Σύνοδο, έτσι ώστε να γίνουν οι σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες και τους Νόμους ενέργειες».
Στη συνέχεια διάβασαν την επιστολή του κ. Στασινόπουλου, ενώ κατέληξαν λέγοντας, ότι «η Ιερά Σύνοδος ενέκρινε τις ενέργειες του μακαριώτατου και αναμένει τη σχετική ενημέρωση από το ΣΔΟΕ».

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID