EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τα προαπαιτούμενα για τις επόμενες δόσεις

 
Πρακτικά μέτρα ως προαπαιτούμενα για την καταβολή των επόμενων τμημάτων της δόσης περιλαμβάνει ο "οδικός χάρτης", όπως προκύπτει από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το νέο Μνημόνιο.

Σύμφωνα με "Τα Νέα", συνολικά, έως το Φεβρουάριο του 2016, που προβλέπονται δόσεις από το δάνειο, θα χρειαστούν ακόμη... 13 έλεγχοι της τρόικας.

Στην έκθεσή της, η Κομισιόν έχει ήδη προσδιορίσει τα βασικά προαπαιτούμενα για τις τρεις πρώτες δόσεις του 2013, των 14,8 δισ. ευρώ, που θα δοθούν ώς τον Μάρτιο.

Συγκεκριμένα:

Για τη δόση του Ιανουαρίου, ύψους 9,2 δισ. ευρώ (εκ των οποίων τα 7,2 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα 2 δισ. ευρώ για τις ανάγκες του προϋπολογισμού), προϋπόθεση είναι:

- Να ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της φορολογίας εισοδήματος.

- Να προσαρμοστούν (βλ. αυξηθούν) οι τιμές ηλεκτρικού ρεύματος για τους οικιακούς καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις (χαμηλή τάση).

Για τη δόση του Φεβρουαρίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ, απαιτείται:

- Η αναπροσαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, έτσι ώστε να θεσπιστεί οροφή δαπανών για κάθε κυβερνητικό υποτομέα.

Για τη δόση του Μαρτίου, ύψους επίσης 2,8 δισ. ευρώ, η Κομισιόν θέτει ως προϋποθέσεις:

- Να έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για το προσωπικό των υπουργείων, να έχουν καθοριστεί οι πλεονάζουσες θέσεις και οι υπάλληλοι και να έχουν τεθεί τριμηνιαίοι στόχοι υποχρεωτικής εξόδου (βλ. απολύσεων) ως το τέλος του 2014.

- Να έχουν αναθεωρηθεί προς τα κάτω οι τιμές των φαρμάκων βάσει των τριών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χαμηλότερες τιμές.

Παράλληλα, στην «επιστολή προθέσεων» που συνοδεύει την έκθεση και το Μνημόνιο, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να πάρει νέα μέτρα, εφόσον αυτά καταστούν απαραίτητα, λόγω αλλαγών συνθηκών.

Η δέσμευση έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς την επιστολή υπογράφει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, πέραν του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου, ως είθισται.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID