EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει και πάλι κατάργηση θητείας και επαγγελματικό στρατό



 

Την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας και τη μετάβαση σε έναν επαγγελματικό στρατό προτείνει εκ νέου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θέτει και πέντε προαπαιτούμενες δράσεις προκειμένου εντός του πρώτου τριμήνου του 2013 η Ευρωζώνη να αποδεσμεύσει το τμήμα της δόσης πους της αναλογεί, ύψους 14,8 δισ. ευρώ.

Τα παραπάνω σημεία υπογραμμίζονται στην πολυσέλιδη έκθεση της Κομισιόν.

Σε αυτήν παρουσιάζεται το σχέδιο μείωσης των λειτουργικών δαπανών κατά 62% και...
των μισθών και των συντάξεων των Ενόπλων Δυνάμεων κατά 41% την περίοδο 2009-2016. Σημειώνεται δε ότι περαιτέρω εξορθολογισμός των αμυντικών δαπανών θα μπορούσε να επιτευχθεί, αλλά κάτι τέτοιο θα απαιτούσε την επέκταση της χρήσης των ηλεκτρονικών προμηθειών και την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας με τη μετάβαση σε έναν επαγγελματικό στρατό.
Εξάλλου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέτει πέντε προαπαιτούμενες δράσεις που πρέπει να υλοποιήσει η κυβέρνηση προκειμένου να εκταμιευτούν τα 14,8 δισ. ευρώ.
Τον Ιανουάριο πρέπει να ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο και να γίνουν οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Τον Φεβρουάριο να καθορισθεί «ταβάνι» τριετίας για τις δαπάνες των κρατικών φορέων.
Τον Μάρτιο να ολοκληρωθεί το σχέδιο για την επιλογή του πλεονάζοντος προσωπικού, το οποίο θα τεθεί σε καθεστώς εφεδρείας εντός του 2013 και να μειωθούν οι τιμές στα φάρμακα, με βάση τις τιμές που ισχύουν στις τρεις φτηνότερες χώρες της ΕΕ.
Η δόση
Εξάλλου, χθες σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών εκταμιεύτηκε στο σύνολό του το πρώτο τμήμα της δόσης ύψους 34,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 16 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, 11,3 δισ. για την κάλυψη της επαναγοράς ομολόγων και 7 δισ. ευρώ για τις ανάγκες του προϋπολογισμού και την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.
Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την εισροή των κεφαλαίων δόθηκε εντολή στις εφορίες να ξεκινήσουν τις επιστροφές φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ.
Από το ΕΘΝΟΣ
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID