EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τέλη: Πάνω από 4.000 οδηγοί Ι.Χ. καταθέτουν τις πινακίδες τους κάθε μέρα

Τέλη: Πάνω από 4.000 οδηγοί Ι.Χ. καταθέτουν τις πινακίδες τους κάθε μέρα 
Σχεδόν μισό εκατομμύριο πολίτες έχουν καταθέσει τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους από το 2009
Το αδιαχώρητο επικρατεί τις τελευταίες μέρες στις εφορίες, με τους οδηγούς να σπεύδουν να καταθέσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους, μιας και τα τέλης κυκλοφορίας παραμένουν στα ίδια επίπεδα με το 2011 ενώ η οικονομική κατάσταση των πολιτών γίνεται συνεχώς δυσχερέστατη.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα μέσα του Δεκεμβρίου, 70.000 πινάκιδες έχουν κατατεθεί στις ΔΟΥ, κάτι που σημαίνει ότι πάνω από 4.666 αυτοκίνητα ακινητοποιούνται κάθε μέρα, ποσοστό που σημειώνει νέα αύξηση, τουλάχιστον 15% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. 
 
Η κατάθεση πινακίδων γίνεται μαζικά τα τελευταία χρόνια και όπως προκύπτει από στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τα οποία παρέθεσε προ ολίγων ημερών στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Γ. Μαυραγάνης, την τριετία 2009-2011, 491.875 φορολογούμενοι προτίμησαν να αποχωριστούν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους παρά να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας. Μεταξύ αυτών, και εκατοντάδες έμποροι μεταχειρισμένων αυτοκινήτων οι οποίοι μετά την κάθετη πτώση των πωλήσεων καταθέτουν πινακίδες για να απαλλαγούν από τα τέλη.
 
Οι φορολογούμενοι που ενδιαφέρονται να καταθέσουν τις πινακίδες τους πρέπει να γνωρίζουν ότι για να επαναφέρουν σε κυκλοφορία τα οχήματά τους έχουν δύο εναλλακτικές επιλογές: αν η επανακυκλοφορία του αυτοκινήτου γίνεται κατά τη διάρκεια του έτους για το οποίο έχουν κατατεθεί οι πινακίδες, απαιτείται η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Εάν όμως γίνει το επόμενο έτος, καταβάλλονται τα τέλη της χρονιάς αλλά και 30 ευρώ για την έκδοση νέου αριθμού πινακίδων κυκλοφορίας.
 
Η κοσμοσυρροή στις εφορίες αναμένεται να συνεχιστεί τόσο σήμερα όσο και τη Δευτέρα, τελευταία ημέρα πληρωμής των τελών κυκλοφορίας και κατάθεσης πινακίδων, αν δεν δοθεί - όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια - παράταση της προθεσμίας.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φορολογούμενοι δεν χρειάζεται να σπεύσουν στα γκισέ της Εφορίας για την πληρωμή των τελών. Φέτος τα ειδοποιητήρια εκτυπώνονται από την ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr) και εξοφλούνται στις τράπεζες ακόμα και μέσω e-banking ή μέσω κινητού τηλεφώνου (για τους χρήστες smartphone με σύστημα android).


Πηγή:www.reporter.gr
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID